MÚSICA
Cultura 18/09/2013

Santiago Auserón denuncia el musical 'Escuela de calor' per utilizar el seu títol

La producció, en cartell a Madrid, no ha demanat ni permís ni ha pagat drets d'autor per utilitzar el títol de la cançó de Radio Futura

Efe
1 min

MadridEl Jutjat del Mercantil número 2 d'Alacant ha acordat com a mesura cautelar el canvi del nom de l'espectacle 'Esvuela de Calor' per una presumpta infracció dels drets de propietat intel·lectual de la famosa cançó de Radio Futura. El musical , que rescata cançons dels anys vuitanta de Nacha Pop, Rosendo, Tino Casal Loquillo i Miguel Bosé, entre d'altres, "vulnera" segons l'oficina personal del cantant Santiago Auserón (Juan Perro), La Huella Sonora, els drets d'autor del popular 'single'.

Afirmen que el productor de l'espectacle, Juan Francisco Senabre, utilitza el títol de la cançó com a títol del musical il·lícitalment "sense permís" i "per lucrar-se". Senabre ha afirmat que encara no li ha arribat la notificació del jutjat en què s'exposa que l'espectacle infringeix la Llei de competència deslleial perquè utilitzar el títol d'una cançó emblemàtica per designar un musical "genera confusió en el consumidor, que associa l'espectacle amb el grup".

El productor del musical, que es pot veure a Madrid fins el proper 22 de setembre, argumenta que la seva marca està registrada des de 2006, encara que diu que acatarà la llei en el suposat cas que falli contra ell. Els representants de Santiago Auserón temen que el públic acudeixi a l'espectacle per escoltar cançons de Radio Futura que no s'hi inclouen.

La productora s'exculpa i diu que ha obrat "amb bona fe", tot i que els demandants afirmen que porten darrere de Senabre "molt temps" per tal de fer-li entendre que " aprofitar-se del treball d'altres està malament".

stats