Música

Santiago Auserón, Premio Nacional de músiques actuals

L'exlíder de Radio Futura, que ha publicat el seu cinquè disc en solitari Río Negro, guardonat per la seva versatilitat i la qualitat poètica de les seves lletres

El cantant i compositor Santiago Auserón , exlíder de Radio Futura , ha estat distingit avui amb el Premio Nacional de músiques actuals que concedeix el Ministeri de Cultura i que està dotat amb 30.000 euros. En concret , el jurat ha destacat " la gran versatilitat de l'artista , que li ha permès transitar des del pop d'avantguarda fins al blues , passant pel danzón i altres sons llatins ", així com "els seus treballs d'investigació i la qualitat poètica de les seves lletres " . El Premi Nacional de Músiques Actuals , que prèviament van rebre Joan Manuel Serrat i el duo Amaral , és el guardó de major pes que ha rebut Auserón , que ha travat una sòlida i prestigiosa carrera musical .

Nascut a Saragossa el 1954 , va ser autor de cançons com Semilla negra, Escuela de calor o Enamorado de la moda juvenil durant la seva etapa a Ràdio Futura millor grup espanyol dels últims 25 anys , segons la votació que Ràdio 3 realitzar l'any 2004– i el 1992 va iniciar la seva carrera en solitari com a Juan Perro , pseudònim amb el qual recentment va publicar el seu cinquè disc , Río Negro .

El director general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música ( INAEM ) , Félix Palomero , ha presidit el jurat , integrat per Silvia Rodríguez Grijalva , Montserrat Portús Francolí , José Manuel Rodríguez Ruiz i Emilio Santamaría Espinosa .

Més continguts de