Publicitat
Publicitat

S'apaga la veu de Pep Torrents, actor televisiu i de doblatge

L'actor de teatre, cine, televisió i doblatge Pep Torrents (Sabadell, 1943) va morir ahir als 67 anys a causa d'un càncer que patia des de feia mesos. Pertanyia a la categoria dels grans artistes de l'escena catalana, amb una trajectòria extensa i de relleu, i comptava sobretot amb el reconeixement del gran públic, que l'identificava no només per les seves aparicions televisives sinó també per la seva veu.

Va començar la trajectòria d'actor a La Cova del Drac, amb espectacles de cabaret literari amb el grup Ca-barret, i poc després va entrar a la història del teatre català amb la Companyia de Teatre Adrià Gual i la participació a l'obra Ronda de mort a Sinera de Salvador Espriu, dirigida per Ricard Salvat, quan es va representar al Teatre Romea i al Festival de Venècia el 1970. Tot i que mai va abandonar l'escena -i ho demostra el fet que el 2008 va estrenar Rock'n'Roll al Teatre Lliure-, als anys 80 va començar a treballar molt intensament com a actor i director de doblatge en més de 850 papers. Va encarnar personatges famosos del cel·luloide com Harvey Keitel, Anthony Hopkins, Paul Newman, Kirk Douglas, Michael Caine, David Carradine i Al Pacino (el Corleone d' El padrí ), entre d'altres.

Des de finals dels 70 va treballar a la televisió i es va fer veritablement popular gràcies a les telenovel·les de TV3. El 1994 va participar al primer serial de l'estat, Poblenou , en el paper aleshores poc freqüent d'un dentista homosexual. Després participaria assíduament en telefilms i sèries com Nissaga de poder , Makinavaja , Ventdelplà i, l'última, La sagrada família . També va treballar en pel·lícules com El coronel Macià , de Josep Maria Forn (2006). El seu funeral se celebrarà aquesta tarda al tanatori de Sant Gervasi.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT