Cultura 04/03/2011

S'apaga la veu de Pep Torrents, actor televisiu i de doblatge

Laura Serra
2 min
S'apaga la veu de Pep Torrents, actor televisiu i de doblatge

L'actor de teatre, cine, televisió i doblatge Pep Torrents (Sabadell, 1943) va morir ahir als 67 anys a causa d'un càncer que patia des de feia mesos. Pertanyia a la categoria dels grans artistes de l'escena catalana, amb una trajectòria extensa i de relleu, i comptava sobretot amb el reconeixement del gran públic, que l'identificava no només per les seves aparicions televisives sinó també per la seva veu.

Va començar la trajectòria d'actor a La Cova del Drac, amb espectacles de cabaret literari amb el grup Ca-barret, i poc després va entrar a la història del teatre català amb la Companyia de Teatre Adrià Gual i la participació a l'obra Ronda de mort a Sinera de Salvador Espriu, dirigida per Ricard Salvat, quan es va representar al Teatre Romea i al Festival de Venècia el 1970. Tot i que mai va abandonar l'escena -i ho demostra el fet que el 2008 va estrenar Rock'n'Roll al Teatre Lliure-, als anys 80 va començar a treballar molt intensament com a actor i director de doblatge en més de 850 papers. Va encarnar personatges famosos del cel·luloide com Harvey Keitel, Anthony Hopkins, Paul Newman, Kirk Douglas, Michael Caine, David Carradine i Al Pacino (el Corleone d' El padrí ), entre d'altres.

Des de finals dels 70 va treballar a la televisió i es va fer veritablement popular gràcies a les telenovel·les de TV3. El 1994 va participar al primer serial de l'estat, Poblenou , en el paper aleshores poc freqüent d'un dentista homosexual. Després participaria assíduament en telefilms i sèries com Nissaga de poder , Makinavaja , Ventdelplà i, l'última, La sagrada família . També va treballar en pel·lícules com El coronel Macià , de Josep Maria Forn (2006). El seu funeral se celebrarà aquesta tarda al tanatori de Sant Gervasi.

stats