Música

Sara Cubarsi guanya la XVIII edició del cicle El Primer Palau

La violinista barcelonina va interpretar el 17 d'octubre un programa amb obres per a violí sol de Bartók i Bach

El jurat del premi El Primer Palau, format per Eulàlia Solé, Gerard Claret, Manuel Valdivieso, Arnaldur Arnarson i Lluís Millet, ha atorgar el guardó, dotat amb 6.000 euros, a la violinista Sara Cubarsi (Barcelona, 1991). Cubarsi va interpretar el 17 d'octubre passat un programa amb obres per a violí sol de Bartók i Bach, en què va mostrar "un gran domini tècnic acompanyat d'una gran expressivitat i musicalitat".

El segon premi, dotat amb 3.000 euros, ha estat per al violoncel·lista Òscar Alabau (Barcelona, 1988), que va interpretar el 10 d'octubre un programa majoritàriament romàntic (Schumann i Brahms), en què va destacar per la seva arcada generosa i un notable poder de comunicació. A més, el jurat ha decidit atorgar dos accèssits, dotats amb 1.500 euros cadascun: al percussionista Roberto Maqueda (Badajoz, 1991) i a la formació de vent Quintet DaCap, formada per Alejandro Ortuño, Pau Roca, Carlos Gay, Anna Ferriol i Daniel Ortuño.

Per la seva banda, el jurat format per Javier Pérez Senz, Xavier Chavarria, Xavier Pujol, Josep Barcons i Mercedes Conde Pons ha atorgat el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros per a la compra de material musical, al guitarrista Samuel Diz (Tui, 1986), que el 3 d'octubre va inaugurar el cicle amb un recital amb un programa molt coherent i estudiat en què va demostrar molta seguretat escènica i un so molt diàfan amb la guitarra.

El lliurament de premis i el concert de cloenda del cicle tindran lloc el 21 de novembre a les 20.30 h. El guanyador de la darrera edició del cicle, el Quartet Gerhard, hi oferirà el 'Quartet núm. 1, en re menor' de Juan Crisóstomo de Arriaga i el 'Quartet en fa major' de Maurice Ravel.

Més continguts de