Música
Cultura 14/05/2013

Jordi Savall serà l'artista convidat de la Fira Mediterrània de Manresa

El músic igualadí inaugurarà el festival, que se celebrarà del 7 al 10 de novembre, i protagonitzarà una jornada de reflexió sobre l'art i el diàleg entre cultures

Acn
2 min
El repertori de Jordi Savall va evidenciar el substrat musical que comparteixen les diferents civilitzacions del Mediterrani.

ManresaJordi Savall serà l'artista convidat de la 16a Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc del 7 al 10 de novembre. Savall oferirà l'espectacle inaugural, 'Mare Nostrum'. A més, el músic igualadí oferirà un segon recital i serà el protagonista de dos documentals i una jornada de reflexió al voltant de l'art i el diàleg entre cultures. El director general de la Fundació Centre Internacional de Música antiga Jordi Savall, Manuel Forcano, ha explicat que, "amb el seu programa, Savall continuarà creant ponts entre la Mediterrània i demostrant que, amb la música, es pot arribar a la concòrdia".

La 16a Fira Mediterrània de Manresa girarà al voltant del concepte "cruïlla", que, segons el director artístic del certamen, David Ibáñez, ha marcat la història política i social de la Mediterrània, el seu art i la seva cultura. Enguany, la fira té el repte de continuar creant ponts entre tots els pobles de la riba Mediterrània. En aquest sentit, Ibàñez ha assegurat que l'elecció de Jordi Savall com a artista convidat s'estronca perfectament amb aquest objectiu, "ja que durant dècades ha estat creant ponts entre les cultures, les ànimes i les músiques del Mediterrani".

Savall obrirà la fira amb una nova versió de l'espectacle 'Mare Nostrum' que comptarà amb músics com ara l'israelià Lior Elmaleh i el turc Gursoy Dinçer. "És un privilegi extraordinari que la fira pugui comptar amb artistes d'aquest nivell. És una cosa que no passa sovint", ha destacat Forcano.

A més de l'espectacle inaugural, Savall també oferirà un segon recital, el 9 de novembre, titulat 'The celtic viol', que tindrà les músiques populars d'arrel celta com a principals protagonistes. Per altra banda, el compositor igualadí realitzarà una ponència en la jornada 'Art i diàleg entre cultures', dedicada a analitzar l'art com a eina per a la connexió intercultural. I, finalment, apareixerà com a protagonista en els documentals, 'Música Savall. Història Bòrgia' i 'Montserrat Figueras, la veu de l'emoció'.

stats