ART
Cultura 15/05/2012

Barcelona es transforma en la capital del videoart

El festival Screen i la fira d'art Loop se celebraran del 17 de maig al 2 de juny i conformen el certamen més important d'Europa

Acn
2 min
Presentació de Screen Festival i la Fira Loop a l'Auditori del MACBA / ACN, Pau Cortina

BarcelonaBarcelona acollirà entre el 17 de maig i el 2 de juny la trobada anual de videoart que conformen el festival Screen i la fira d'art Loop.

El 10è Festival Screen projectarà centenars de peces de videoart internacionals durant les dues darreres setmanes de maig les videoprojeccions d'un total de 519 artistes procedents de 40 països en 137 espais de la ciutat. La desena edició de la Fira Loop se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny, pensat tant per a professionals com per al públic interessat a descobrir les noves tendències del gènere del videoart, acollirà 46 galeries amb els projectes dels vídeoartistes més rellevants del món, i que se celebra a l'Hotel Catalonia Ramblas.

La trobada, que arriba als deu anys d'existència, pretén ser un "punt de trobada imprescindible" en el calendari de l'art internacional, i l'encontre de videoart "més important d'Europa i un dels més importants a nivell mundial". El director del MACBA, Bartomeu Marí, ha assegurat que "en deu anys el festival ha anat canviant el paisatge de la cultura contemporània de la ciutat".

El lema de l'edició 2012 és 'What about production?' ('Què passa amb la producció?'), amb la voluntat de qüestionar qui, com i perquè es produeix el videoart en el "context de precarietat econòmica i cultural actual". Aquesta qüestió serà l'eix del primer Screen Forum Pro, un simposi internacional dirigit a professionals del sector. Aquesta trobada congregarà 30 ponents –agents de l'àmbit de l'art i la producció d'obres audiovisuals, entre els quals hi ha Luis Miñarro, Pedro Costa, Simon Field o Peter Greenaway–, en sis taules rodones per al debat.

Per altra banda, la programació del 'cityScreen' acollirà un centenar d'espais poc convencionals per a l'exhibició artística, com bars, llibreries, restaurants, botigues o fins i tot perruqueries s'han associat amb el festival per generar "una gran exposició a peu de carrer" arreu de la ciutat. Una altra secció del certamen és el 'miniScreen', amb una programació de videoart pensada per al públic infantil.

stats