Cinema
Cultura 30/03/2011

Roden una pel·lícula sobre els combatents republicans a la II Guerra Mundial

'Tornarem', la nova ficció de TV3, rememora els exiliats republicans que van lluitar contra Hitler

Redacció
1 min

ParísEls integrants de la Novena Companyia, coneguda popularment com la "Nueve" o divisió Lecrec, eren majoritàriament republicans espanyols. Tots ells eren exiliats que havien fugit d'Espanya després del triomf de les tropes rebels franquistes i havien acabat enrolant-se a l'exèrcit francès enfrontat a les tropes nazis. Els seus tancs, alguns batejats amb noms espanyols com Don Quixot, Madrid, Guernica, Teruel o Espanya "cañi", van ser els primers a entrar a París durant l'alliberació. Ara tornaran a trepitjar la ciutat francesa gràcies al cinema.

La productora Brutal Media roda aquesta setmana les últimes seqüències de Tornarem, la nova ficció de TV3, que rememora els exiliats republicans que van agafar el fusell per lluitar contra l'Alemanya nazi, en alguns casos amb l'esperança que així també podrien derrotar Franco, durant la II Guerra Mundial. El film, que s'emetrà a la tardor per TV3, s'ha rodat en diverses localitzacions de Barcelona, dels Monegres i del sud de França. La darrera parada és París, on l'equip rodarà fins dissabte. Una de les seqüències més espectaculars és l'arribada a la plaça de l'Ajuntament dels blindats espanyols.

La pel·lícula està dirigida per Felip Solé i protagonitzada per Bea Segura, Oriol Tarrasón, Roger Coma, Aïda Foch, Javier Beltrán i Marc Martínez. Segura és Lola, una dona que s'ha de separar del seu marit i queda confinada al camp d'Argelers, al sud de França. Allà fa amistat amb el grup d'exiliats que lluitarà a les ordres de Lecrec. Per al rodatge s'han recopilat uniformes de militars, blindats i més de 500 armes procedents d'Espanya, França, Alemanya o el Canadà.

stats