Cultura 11/03/2012

Controlat l'incendi al Baix Empordà

Dues dotacions dels bombers es quedaran durant tota la nit per remullar la zona. Han cremat prop de 400 hectàrees de vegetació. El foc de Gerri de la Sal, que també ha cremat 400 hectàrees, està en fase de control

Acn
2 min

GironaL'incendi del Baix Empordà ja està controlat, segons informen els Bombers de la Generalitat, i dues dotacions es quedaran remullant la zona durant tota la nit.

De fet, el foc estava pràcticament controlat des d'aquest diumenge al matí però el vent encara era molt fort i fins ara els Bombers no l'han donat per controlat.

Finalment, segons dades del cos d'Agents Rurals, el foc ha cremat 393,4 hectàrees de vegetació, la major part de les quals son de vegetació forestal inclosa dins el Pla d'Espai d'Interès Natural (PEIN) de Massís de Cadiretes, als municipis Llagostera Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), Tossa de Mar (La Selva) i Llagostera (Gironès).

Pel que fa a l'incendi de Gerri de la Sal, que ha afectat 400 hectàrees dels termes de Baix Pallars i Soriguera (Pallars Sobirà) i que va començar el passat 8 de març a dos quarts d'una del migdia, es troba en fase de control des de les 12.20 hores d'ahir.

Els Bombers de la Generalitat estaran amatents tota aquesta nit i faran diverses rutes de revisió de la zona afectada.

Es preveu que puguin donar-lo per controlat al llarg de les properes hores, ja que la situació està estable.

Per la seva banda, els incendis de Viu de Llebata (Alta Ribagorça) i Calbinyà (Alt Urgell), que també van començar el 8 i es van donar per controlats la tarda del dia següent, han cremat 246,29 hectàrees i 121,73 respectivament, segons les informacions del Cos d'Agents Rurals.

Al llarg d'aquestes properes hores, els Bombers continuaran realitzant tasques de supervisió i de vigilància de tota la superfície.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en fase d'emergència el Pla Infocat pels incendis forestals simultanis que afecten Catalunya. Tot i la millora en la situació dels diferents incendis, la DGPC manté l'emergència per la sequera acumulada i per l'elevat risc d'incendi que encara afecta el territori català, i demana a la població que extremi les precaucions.

stats