Publicitat
Publicitat

Cultura

Jorge Semprún rep l'Ordre de les Arts i de les Lletres

El govern espanyol ha concedit el reconeixement a l'escriptor a títol pòstum. González-Sinde l'entregarà demà a la família, en el funeral que tindrà lloc a París

El Consell de Ministres ha concedit avui a títol pòstum l'Odre de les Arts i de les Lletres espanyoles a Jorge Semprún. El vicepresident del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha destacat que va ser un escriptor universal, un intel·lectual "de cap a peus" i una persona "magnífica". La condecoració, que va ser una proposta de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, vol reconèixer la carrera literària de Semprún i la seva tasca d'ambaixador de la cultura espanyola per tot el món. González-Sinde viatjarà al funeral que tindrà lloc demà al Liceu Enric IV i farà entrega del títol a la família.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rubalcaba ha recordat la intenció del govern de concedir-li l'Ordre a Semprún abans de la seva mort, però ha expressat que "desgraciadament no ha pogut ser". També ha lloat la seva figura: era una persona "amb una vàlua extraordinària, coratge cívic, un intel·lectual de cap a peus, compromès també amb la política, que va patir molt i va decidir explicar els seus patiments al conjunt de la humanitat perquè va ser un escriptor universal, per intentar que el que li va passar no torni a passar mai més". 

Rubalcaba també ha recomanat als ciutadans que llegeixin els seus llibres, perquè "estan plens de valors, pràctiques democràtiques i coratge cívic". Amb l'Ordre de les Arts i les Lletres, es reconeix l'extraordinària carrera literària de Semprún, a través de novel·les, assajos i llibres de memòries en què ha aprofundit en els esdeveniments més importants d'Espanya i Europa del segle XX. Això l'ha convertit, segons el govern, en un dels grans embaixadors de la cultura espanyola al món. 

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT