CULTURA
Cultura 23/03/2011

Sergi Belbel desafia E-Cristians per l'obra 'Gang bang': "Per querellar-se, l'han de veure"

El dramaturg i director del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) lamenta la reacció de la plataforma conservadora i assegura que "és molt trist jutjar una obra arran de la polèmica"

Jordi Nicolás Soler
2 min
sergibelbel

BarcelonaSergi Belbel no cedirà a les pressions d'E-Cristians pel que fa a l'obra Gang bang, que s'estrena demà a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Si més no, això és el que es dedueix de les declaracions del director del teatre a RAC 1, on ha volgut defensar l'obra: "Mai no m'hauria imaginat aquesta reacció abans de veure l'obra", ha dit. La peça, que té lloc en un local freqüentat per públic homosexual "on es fa comerç amb sexe" la vigília de la visita del papa Benet XVI a Barcelona, "també mostra relacions humanes que no són sexuals i no tota la gent que hi apareix té relació amb la visita del Papa ", segons el dramaturg. Per tal d'esvair qualsevol dubte, Belbel ha matisat que "no hi haurà sexe explícit, tot és simulat. També s'hi mostren relacions familiars". En aquest sentit, el director del TNC ha recordat que "al Mercat de les Flors, fa uns anys, es va fer un espectacle amb sexe de veritat, i no va passar res". El terme gang bang designa una pràctica sexual on una persona –home o dona– consenteix una violació col·lectiva.

En referència a les crítiques d'E-Cristians i l'amenaça de querella per part d'aquesta associació per considerar l'obra "una ofensa per als catòlics", Belbel ha assegurat que "la companyia no està espantada". "He parlat amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que em coneix molt bé i sap que no sóc gens polèmic, i m'ha donat tot el seu suport. Un teatre públic ha de vetllar per la llibertat artística dels seus creadors", ha dit. "Ens han fet la campanya gratuïta. Crec que és la primera vegada en la història del TNC que vénen mitjans de comunicació que habitualment no cobreixen les presentacions de les nostres obres, ni tan sols amb Agost, amb Emma Vilarasau i Anna Lizaran", ha assegurat. En aquest sentit, Belbel ha lamentat la postura de l'associació cristiana: "Seria molt trist si al final ens denunciessin, com també ho és jutjar una obra arran de la polèmica. Per querellar-se, l'han de veure. Si preveus que l'obra no t'agradarà, no vinguis", ha sentenciat.

Polèmica per l'estrena d'A Serbian Film

Una altra obra que ha aixecat polèmica, en aquest cas cinematogràfica, ha estat A Serbian Film, que es va estrenar al Festival de Cinema de Sitges. "Mentre no es faci mal a ningú, posar límits és fer mal a la creativitat", ha dit Sergi Belbel, en referència a la pel·lícula, que narra la vida d'una exestrella del cinema porno que torna a la feina, amb escenes de sexe explícit de molta violència.

El TNC estrena revista digital

El Teatre Nacional de Catalunya compta amb una nova via de contacte amb la població. La revista del TNC tindrà una periodicitat quadrimestral en format exclusivament digital que informarà de l'activitat del teatre i serà reenviable a través de Facebook i correu electrònic. La revista substituirà el Quadern del TNC, que fins ara havia s'havia publicat en format paper.

stats