Música
Cultura 16/12/2010

Serrat, doctor honoris causa per la UPF

La Universitat Pompeu Fabra li concedeix l'honoris causa, entre d'altres motius, per la dignitat i la força de la paraula en les seves cançons i la defensa i difusió del català

Redacció
1 min
Joan Manuel Serrat

BarcelonaEl Consell de Govern de la Universitat Pompeu Fabra va aprovar ahir concedir el títol de doctor honoris causa a Joan Manuel Serrat. La UPF es converteix així en la primera institució catalana que li atorga aquesta distinció. El Consell de Govern ha considerat que la contribució que el cantautor barceloní ha fet en l'àmbit de la cultura i les arts, amb excel·lència i projecció social, el fan mereixedor d'aquesta distinció, que es preveu pugui rebre durant un acte que tindrà lloc la pròxima primavera.

La Universitat ha destacat que Joan Manuel Serrat representa la dignitat i la força de la paraula com pocs músics i cantants, tant pel valor expressiu dels seus textos originals, siguin en català o castellà, com en la difusió d'alguns dels millors poetes del segle XX. El cantant, a més de la defensa cívica o política de la llengua i la cultura catalanes durant el franquisme, ha estat un dels artistes que més ha contribuït a la difusió del català fora del nostre país, i algunes de les seves cançons han estat cantades a cor en llengua original o taral·lejades per milers d'oients de diverses generacions als teatres i als estadis de ciutats com Madrid, Bogotà, Buenos Aires, Mèxic o Montevideo.

stats