Literatura
Cultura 04/09/2013

La Setmana del Llibre en Català creix en expositors i activitats per combatre la crisi

L'esdeveniment retrà homenatge a Salvador Espriu i reconeixerà Pep Albanell amb el Premi Trajectòria 2013

Núria Juanico
2 min

BarcelonaEl descens de les vendes editorials no espanta la Setmana del Llibre en Català. La 31a edició de l'esdeveniment arriba aquest divendres amb més segells, més llibreries i més activitats que en anys anteriors. El sector del llibre en català s'aplegarà a l'avinguda de la Catedral de Barcelona per plantar cara a la crisi i difondre la lectura mitjançant homenatges, debats, rutes literàries i espectacles per a grans i petits. Un total de 62 editorials, 12 llibreries i una distribuïdora exposaran els seus productes a la cita editorial, que també compta amb el suport de les biblioteques i, per primera vegada, acollirà un espai per mostrar l'oferta de prop de 300 publicacions i revistes periòdiques.

Salvador Espriu, Joana Raspall i Vicent Andrés Estellés tindran un protagonisme especial en la Setmana del Llibre en Català, que recordarà els escriptors amb recitals, representacions teatrals i concerts. A més, la trobada reconeixerà la tasca de l'autor Pep Albanell atorgant-li el Premi Trajectòria 2013, i el tricentenari del 1714 també tindrà una presència especial durant la Setmana. Amb la intenció d'escurçar la distància entre lectors i autors, el cicle 'S'estimen!' posarà en contacte els membres dels clubs de lectura amb Albert Sánchez Piñol, Eduardo Mendoza i Carme Riera. Un ampli ventall d'activitats infantils donarà a conèixer la literatura entre els més petits, i els joves també tindran un espai literari a la Setmana amb 'La Tarda Jove'.

Segons el president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, Jordi Ferrer, "la Setmana és crucial per fer front a la davallada de títols editats en català i per demostrar que els llibres aporten riquesa al país". La Setmana del Llibre en Català compta enguany amb un pressupost de 332.377 euros, dels quals 130.000 els aporta la Generalitat. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que la trobada literària "és una prioritat en l'agenda del Govern" i que la subvenció econòmica de la Setmana "ha implicat haver de retallar en altres qüestions del departament", tot i que no ha volgut precisar en quins àmbits culturals s'ha reduït la inversió.

stats