LITERATURA
Cultura 09/09/2011

Tot a punt per a la 29ª Setmana del Llibre en Català

Instal·lada en casetes de fusta reciclada en comptes d'un enorme envelat, com fins ara, la Setmana del Llibre en Català obre les portes aquesta tarda al Parc de la Ciutadella. Fins al 18 de setembre hi ha programades un centenar d'activitats, entre les quals destaquen les trobades i sopars amb escriptors, la nit que es dedicarà a 'Pa negre' i taules rodones com la que avui a les 19 h protagonitzaran Jaume Cabré i quatre dels seus editors.

Redacció
1 min
Cartell de la 29º edició de la Setmana del Llibre en Català

BarcelonaConcebuda com "una ciutat de la lectura", la Setmana supera el concepte de "gran llibreria en forma de carpa" –en paraules del seu president, Albert Pèlach– per difondre l'oferta de llibres en català en 27 casetes gestionades conjuntament per llibreters i editors i realitzades amb fusta reciclada d'antics embalatges. La Setmana és un projecte cultural organitzat per l'Associació d'Editors en llengua Catalana (AELLC) al Parc de la Ciutadella de Barcelona i compta amb la participació de llibreters, editors de llibres, de revistes i de partitures, biblioteques i altres entitats culturals.

El Bulevard de la paraula i del coneixement, converses a l'Àgora, una programació familiar àmplia –concentrada sobretot durant els propers dos caps de setmana– o sopars literaris en què els lectors podran compartir taula amb autors com Màrius Serra, Gemma Lienas o Ramon Solsona són algunes de les propostes de la present edició.

Entre les més de cent activitats programades haurà lectures i firmes de llibres per part d'autors, tallers d'il·lustració i de manualitats per als més petits, una nit dedicada a la música i una altra al cinema amb la projecció de Pa negre, després de la qual haurà un col·loqui amb l'autor de la novel·la en que es basa el film, Emili Teixidor. En les trobades de debat s'abordaran qüestions d'actualitat com El català a l'escola o Economia, indignació i literatura.

Durant els dies d'obertura, la Setmana, que el 2010 va rebre uns 70.000 visitants, espera poder superar aquest any els 50.000 visitants. Per la Setmana passaran més de 30 autors, actors i periodistes, com Maria Barbal, Jaume Cabré, Martí Gironell, Arcadi Oliveras, Jordi Puntí, Isabel-Clara Simó o Vicenç Villatoro.

stats