Cultura 08/08/2012

Shakespeare és l'autèntic medalla d'or de Londres

El Museu Britànic acull una exposició que mostra, amb objectes estranys i curiosos el món en què va viure el dramaturg anglès

Pere Antoni Pons
1 min
SHAKESPEARE A ESCENA  L'escriptor britànic no ha pujat al podi olímpic, però durant segles ha fet aixecar el públic de les butaques dels teatres de tot el món.

LondresEn paral·lel als esdeveniments esportius dels Jocs Olímpics, Londres està bullint d’una intensa activitat cultural. El gran protagonista d’aquesta Olimpíada cultural és William Shakespeare.

Fa temps que el dramaturg de Stratford-upon-Avon és considerat –fins i tot per aquells que mai no n’han llegit una pàgina ni n’han vist mai la representació de cap obra– com el més gran escriptor de tots els temps. Els elogis que ha rebut al llarg de la història són tan ditiràmbics que maregen. El seu amic i rival Ben Johnson va dir d’ell que “no era d’una època sinó per a tots els temps”. El crític Harold Bloom va anar més enllà i, després de situar-lo al centre del cànon occidental, va atribuir-li “la invenció d’allò humà”.

Amb tot, res no defineix tan bé la grandesa de l’autor de 'Hamlet', 'El rei Lear' i tantes altres obres memorables com aquella frase de l’Stephen Dedalus de James Joyce: “Després de Déu, Shakespeare és qui més ha creat”.

Per celebrar "la gran contribució de la Gran Bretanya al món" (segons diuen), el mes d'abril es va inaugurar el World Shakespeare Festival. Un dels seus plats forts ha vingut de la mà del venerable Museu Britànic: la impressionant sala de lectura del British acull l'exposició 'Shakespeare: posant el món a escena' fins al 25 de novembre.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats