TEATRE
Cultura 16/04/2012

La llengua catalana pujarà per primer cop a l'escenari del Shakespeare Globe

Diumenge 22 se celebrarà el Sonnet Sunday al teatre on Shakespeare estrenava les seves obres. Es recitaran 154 sonets shakespearians en més de 20 llengües

Ara
1 min

BARCELONAEl proper diumenge 22 d'abril, la companyia catalana Parking Shakespeare representarà la llengua catalana al teatre on Shakespeare va estrenar les seves obres. Serà dins del Sonnet Sunday, jornada en què es recitaran 154 sonets shakesperians en més de 20 llengües diferents. El Sonnet Sunday servirà de tret de sortida dels actes del festival Globe to Globe, que organitza el teatre londinenc.

El director artístic de Parking Shakespeare, Pep Garcia-Pascual, pronunciarà a l'escenari sonets del dramaturg anglès per primer cop en català, amb traducció de Salvador Oliva, al Shakespeare's Globe de Londres.

Parking Shakespeare és una companyia que cada estiu ofereix un Shakespeare gratuït a l'aire lliure, creada el 2009 amb la idea anglosaxona de representar les obres de William Shakespeare en parcs públics. L'últim espectacle de la companyia, 'El somni d'una nit d'estiu', es va estrenar el juliol del 2011 al parc de l'Estació del Nord de Barcelona i va formar part de la programació oficial de FiraTàrrega 2011. Actualment, la companyia està en procés de creació de la seva nova producció, que s'estrenarà aquest estiu a Barcelona.

stats