Dansa

La companyia Shen Yun estrena al TNC i acusa el govern xinès d'intent de boicot

L'equip de promoció presenta una denúncia davant "les pressions" dels òrgans del govern comunista per cancel·lar l'espectacle

Shen Yun Perfoming Arts estrena aquest dimecres al TNC un espectacle de dansa que es podrà veure fins al 12 d'abril. La companyia xinesa, que actua per primera vegada a Barcelona, ha lamentat les "pressions" del govern xinès per evitar que es representi l'espectacle, ha avançat avui ' El País'. De fet, Sandra Flores, responsable de comunicació de l'equip que promociona Shen Yun a Espanya, ha reconegut que aquesta pressió és un problema que la companyia ha d'enfrontar en totes les ciutats on actua. La Xina considera aquesta companyia com una secta, perquè està lligada a l'organització Falun Gong, un moviment espiritual o religiós amb milions de seguidors i perseguit pel govern xinès des del 1999.

"El que fa la companyia és recuperar i revitalitzar la cultura de 5.000 anys d'història que a la Xina està gairebé perduda i això sembla que al govern xinès no li agrada i l'incomoda", ha assegurat Flores. La promotora ha recalcat que "és un orgull que no hagin aconseguit cancel·lar-lo". En aquest context, representants de l'equip de promoció han presentat una denúncia davant "les pressions per anul·lar l'espectacle". Segons expliquen al seu web, la companyia Shen Yun té prohibit actuar a la Xina, on asseguren que "la cultura tradicional s'ha perdut gairebé del tot". Tot i això, apunten que Shen Yun s'ha convertit en un fenomen internacional, amb un muntatge que s'ha representat a Frankfurt, Amsterdam, Berlín, París i Milà.

La companyia ha llogat el TNC per a quatre funcions, del 9 al 12 d'abril. La dansa i la música són els dos pilars fonamentals d'aquest espectacle d'acrobàcies i coreografies que fan un recorregut per les tradicions mil·lenàries de la Xina. El conjunt de ballarins fusiona tons orientals amb l'energia de les cordes, percussions i sons occidentals. Els solistes, que utilitzen la tècnica del bel canto, completen l'elenc de més d'un centenar d'artistes. El vestuari de l'obra també hi té un paper rellevant amb més de 400 peces, que s'han estat elaborat artesanalment a mida per a cada ballarí i conformen un joc cromàtic de contrastos.

Més continguts de