Sherlock Holmes a Barcelona
Cultura 26/04/2012

Sherlock en perill en una Barcelona de cinema negre: aconsegueix el còmic amb l'ARA

El 28 i 29 d'abril l'ARA ofereix per 9,95 euros la versió catalana de la novel·la gràfica que ha portat el detectiu a Barcelona

Ara
1 min
Sherlock en perill en una Barcelona amb aires de cinema negre

BarcelonaEl primer escenari de la ciutat on es pot veure Sherlock al còmic 'Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona' és l'Arc de Triomf. A les primeres pàgines de la història de Sergio Colomino i Jordi Palomé, el monument que Josep Vilaseca va construir per a l'Exposició Universal del 1888 sembla, més que una de les obres clau del Modernisme, una obra gòtica. La nit rúfola i a penes il·luminada amb fanals de gas en què els autors han ambientat les primeres escenes de la novel·la gràfica el fan més misteriós, inquietant. I encara més: en aquestes mateixes vinyetes, el lector ja sabrà que el detectiu està en perill, perquè els seus rivals n'han descobert la vertadera identitat.

La imatge de Barcelona que el lector trobarà al còmic s'allunya dels tòpics i es posa al servei d'una trama en què, a més de les aventures de Holmes, hi ha reflectides les tensions polítiques de l'època.

El 28 i 29 d'abril l'ARA ofereix per 9,95 euros la versió catalana de la novel·la gràfica que ha portat el detectiu a Barcelona.

stats