Sílvia Romero guanya el 15è Premi El Lector de l'Odissea

Un jurat de més d'un centenar de lectors ha escollit 'Lladres d'històries' per ser publicada a Proa i rebre 10.000 euros

'Lladres d'històries' és el títol de l'obra que ha guanyat el XVè Premi de Narrativa El Lector de l'Odissea. La seva autora, Sílvia Romero i Olea, ha rebut els 10.000 euros amb que està dotat el certamen literari i veurà publicada la seva obra a la col·lecció A tot vent d'Edicions Proa al mes de març de 2014. El lliurament del Premi ha tingut lloc aquest divendres 25 d'octubre al vespre a l'auditori municipal de Vilafranca del Penedès. S'hi havien presentat 30 originals, que van passar pel sedàs d'un consell de lectors.

Llicenciada en filologia catalana, Sílvia Romero (Barcelona, 1962) entrellaça dues històries separades per un segle. La primera, la situa a la Barcelona dels anys 30 on, davant l'avanç imparable de les tropes, una expedició de nens de la República embarca en un vaixell amb destinació a Mèxic. Entre ells, viatgen un mestre, el seu fill i una nena òrfena. L'altra, a la Barcelona del segle XXI amb una jove periodista ambiciosa de protagonista.

Sílvia Romero ha escrit literatura infantil i relats curts, i més tard poesia i les novel·les 'Amor a sang freda' (2004), 'Ànima mesquina' (premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó 2006), 'Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres' (2008), 'Júlia M.' (2009) i 'El camí del Bandama Vermell' (2010).


Més continguts de