Cultura 06/02/2012

L'Iran prohibeix 'Els Simpson' i la Barbie

La nina Sandy tampoc es podrà comercialitzar al país. El règim islàmic iranià estudia prohibir també Superman i Spiderman

Efe
1 min
'Els Simpson' volen entrar al Guinness

TeheranEl règim islàmic iranià ha afegit els personatges d''Els Simpson' a la llista de joguines la comercialització dels quals està prohibida al país. El govern del país els considera contraris a la cultura de l'Iran, informa avui el diari independent 'Shargh'.

A més els dels personatges de la sèrie de dibuixos animats creada per Matt Groening, també s'ha prohibit la comercialització de les nines Barbie i Sandy, considerades "immorals" i amb un "efecte negatiu en l'educació dels infants", segons afirma Mohamad Bagher Adosi, del Centre per al Desenvolupament Intel·lectual de Nens i Joves iranià. Les nines Barbie i Sandy, indica Adosi, vesteixen un tipus de roba que no s'ajusta als canons imposats pel règim teocràtic xiïta iranià. Adosi afegeix que ara estudien prohibir personatges com Superman i Spiderman, que "propaguen la cultura d'Europa i dels Estats Units".

A més de les nines, es prohibeix també la venda a les botigues iranianes d'objectes relacionats amb aquests personatges, com ara motxilles, objectes d'escriptori, plats i coberts.

stats