Cultura 20/05/2012

S'inaugura a Hong Kong l'exposició de Picasso més important que s'hi ha celebrat mai

El Museu del Patrimoni de l'antiga colònia britànica mostra 55 obres de l'artista malagueny provinents del seu museu a París

Efe
2 min
Un visitant de la mostra fotografia 'Dona asseguda en una butaca vernella'

Hong KongEl Museu del Patromoni de Hong Kong acull fins al 22 de juliol la mostra més important de Picasso que s'ha celebrat mai en aquesta colònia britànica i la més important que se celebra a la Xina des de 1982. L'exposició està formada per 49 pintures i 7 escultures del Museu Picasso de París i prop de 50 fotografies protagonitzades per l'artista malagueny. Entre les obres que s'hi poden veure, que recorren els 170 anys de trajectòria de l'artista, hi ha 'Dona asseguda en una butaca vermella', 'Pablo de Pierrot', 'Retrat de Dora Maar', 'La noia descalça', 'L'home amb bigoti', i la cèlebre escultura 'Cap de bou'.

L'exposició fa un repàs a tota la trajectòria de l'artista. "Es tracta d'una mostra cronològica que recull tota la vida artística de Picasso. Hem volgut mostrar el procés global de la seva prolífica carrera", va afirmar Anne Baldassari, presidenta del Museu Picasso parisenc, durant una visita guiada prèvia a la inauguració de la mostra. L'autor del 'Guernica', va afegir Baldassari, "va viure en una continua revolució artística expressant-se de formes molt diverses i pressionant-se a si mateix".

Entre les peces que formen la mostra, n'hi ha que provenen de la col·lecció privada de Picasso. Aquestes obres posen de manifest els canvis socials de la seva època i el seu carisma com a pintor, amic, amant, pare, personatge famós i geni artístic. "Les seves obsessions, els esdeveniments històrics i les persones que van formar part de la seva vida van influir en la seva obra", recorda Baldassari.

Les obres es van seleccionar entres les prop de 5.000 que guarda el Museu Picasso de París. La mostra s'ha organitzat amb motiu del tancament per obres del museu i forma part d'una gira que ja ha passat per Madrid, Toquio, Rússia, Austràlia, els Estats Units i Abu Dabi, Taiwan, Xangai i Chengdu i que finalitzarà a Kuala Lumpur.

stats