Cinema
Cultura 03/10/2011

El Sitges "més català" es postula com a antídot contra la crisi

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que enguany torna a comptar amb pel·lícules de les 'majors', ja ha venut 27.000 entrades, 5.000 més que l'any passat.

Ara
1 min
Fèlix Riera, Ferran Mascarell, Miquel Forns i Ángel Sala

BarcelonaAvui s'ha presentat oficialment en roda de premsa el Festival de Cinema de Sitges, amb la presència del seu director, Ángel Sala, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el director de l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera, i l'alcalde de Sitges, Miquel Forns.

El Festival ha confirmat que ja han venut més de 27.000 entrades, xifra que supera àmpliament les 22.000 entrades que s'havien venut a tres dies de la inauguració l'edició passada. Sitges projectarà a partir del 6 d'octubre 270 pel·lícules en les seves diferents seccions, de les quals 140 són llargmetratges de ficció.

Ángel Sala ha anunciat quins seran els destinataris dels premis del festival. La Màquina del Temps, premi reservat a personalitats del cinema fantàstic, anirà a parar, com ja s'havia comentat, a Jaume Balagueró, i tres actors emblemàtics del gènere: Michael Ironside (Scanners, Els immortals), Michael Biehn (Aliens, Terminator) i Barbara Steel (Vénen de dintre de..., La màscara del diable). Les Maries Honorífiques del festival seran per als cineastes Bigas Luna, Pedro Olea i Gonzalo Suárez i per a la productora Mar Tarragona.

El director del festival ha destacat el potencial del cinema fantàstic com a refugi en uns moments especialment "complicats" i "avorrits". El conseller Mascarell també ha subratllat la capacitat del festival de crear "il·lusió" en temps de crisi econòmica, i ha atribuït l'augment d'entrades venudes a la condició "fantàstica" de la programació de Sitges. Fèlix Riera, per la seva part, ha destacat la gran presència catalana a la programació, i la tornada de les majors al festival després del parèntesi de l'any passat.

stats