MÚSICA
Cultura 17/05/2013

Rodriguez cancel·la el concert del Primavera Sound però actuarà el 8 de juliol al Poble Espanyol

El músic protagonista de 'Searching for Sugar Man' anul·la per qüestions de salut la primera setmana de 'tour' europeu. Al seu lloc actuaran els Chucho de Fernando Alfaro, que s'han reunit recentment

Ara
2 min

BarcelonaEra un dels concerts més esperats. S'augurava una eufòria similar a la dels concerts a Sud-àfrica de fa 15 anys. Però no podrà ser: Sixto Rodriguez ha anul·lat el seu concert al Primavera Sound de Barcelona previst per a aquest dissabte i el del Primavera d'Oporto del 31 de maig per "preservar la salut i l'energia". Tot i això, el festival ha trobat una solució: el músic actuarà al Poble Espanyol el 8 de juliol. A la cita de Barcelona el substituiran els Chucho de Fernando Alfaro, que s'han reunit recentment.

El cantant, de 70 anys, ha anul·lat, de fet, la primera setmana de concerts. Rodriguez encetava la gira europea a Barcelona, dins d'un any farcit de concerts per tot el món –va començar a Sud-àfrica, va marxar a Austràlia, va fer gira als EUA i aterrava per actuar a tot Europa la setmana que ve.

La seva increïble història s'ha fet popular gràcies al premiat documental 'Searching For Sugar Man': cantautor de Detroit d'origen mexicà, Rodriguez va gravar dos àlbums entre el 1970 i el 1971 i va flirtejar per moments amb la idea de ser el nou Dylan, fins que l'evidència va fer que s'adonés que ningú li havia fet cas i no va enregistrar cap altre disc. Ningú? Ningú, no: a Sud-àfrica es va convertir en una celebritat, va vendre prop d'un milió de còpies dels seus discos mentre ell vivia tranquil·lament treballant al sector de la construcció a Detroit. Quatre dècades després d'allò, el cantautor ha reaparegut –ja molt gran i amb la salut deteriorada– en alguns concerts precedit per l'èxit de cançons incontestables com 'I Wonder' o 'Crucify Your Mind'.

stats