Cinema
Cultura 22/09/2012

El documental 'Són bojos, aquests catalans!?', radiografia de la situació actual de la llengua

La 'road movie' mostrarà de manera irònica i crítica els conflictes, problemes i dubtes que es troben les persones que parlen català. Busca finançament a través de la plataforma de micromecenatge Verkami

Ara / Acn
1 min

BarcelonaUna 'roadmovie' que mostrarà sobre el terreny la situació del català al Principat de forma irònica i crítica. Es diu 'Són bojos, aquests catalans!?' i busca finançament a través de la plataforma de micromecenatge Verkami per fer una radiografia sobre l'estat actual del català a Catalunya, Franja de Ponent, Andorra i Catalunya Nord. Promogut pel lingüista i diplomat en producció de cinema i televisió David Valls i la productora Zeba, el documental està apadrinat per Tallers per la Llengua i la Plataforma per la Llengua i preveu, en un futur, fer una segona part centrada en les Illes Balears i el País Valencià. Demana 12.000 euros i quan falten 25 dies per acabar el termini en porta 4.200 i escaig. Els 40 dies que dura la campanya de micromecenatge, durant els quals preveu recaptar com a mínim 12.000 euros per realitzar el treball, els promotors aniran publicant un vídeo cada setmana on un catalanoparlant mor a causa d'un conflicte lingüístic.

El documental d'investigació mostrarà els conflictes, problemes i dubtes que es troben les persones que parlen català, alhora que compararà la situació lingüística de la llengua catalana amb la d'altres llengües amb realitats similars. "Què passaria si de sobte el català fos una llengua imprescindible per a la vida quotidiana? Hi ha realment conflicte lingüístic?", són algunes de les preguntes que respondrà aquest treball.

stats