Música
Cultura 14/11/2011

Avui es disputa la final del concurs Sona 9

Actuaran els quatre grups finalistes: Alls Nous Piquen, Bremen, Nyandú i The Mamzelles. També hi haurà concert de La iaia, Pulpopop i Bläue a la Sala Bikini

Ara
2 min
Una imatge dels Alls Nous Piquen

BarcelonaAquesta nit se celebrarà la final de l'onzè concurs de maquetes Sona 9 a la Sala Bikini amb els quatre grups finalistes Alls Nous Piquen (rock, Palafrugell), Bremen (folk-rock, Barcelona), Nyandú (pop-rock, la Torre d'Oristà) i The Mamzelles (cabaret pop, Barcelona). El concurs ha rebut aquest any 198 participants i és la principal plataforma per a la difusió de grups emergents, d'on van sortir grups com La iaia i Manel.

El guanyador del Sona 9 2011 es farà públic a la gala final, que tindrà com a fi de festa les actuacions dels guanyadors i finalistes de l'edició passada. El guanyador del Sona 9 2010, La iaia, presentarà el seu primer disc, Les ratlles del banyador (Música Global 2011); Pulpopop oferirà les cançons del seu disc de debut, Cuit (DiscMedi 2011), i Bläue estrenarà un tast de Banania, el disc que gravaran el febrer de 2012 amb la producció de Paco Loco i que editarà DiscMedi.

S'entregaran tres premis. El Premi Sona 9 serà per al guanyador de la final, d'acord amb la votació del jurat, i consisteix en la gravació i edició d'un disc, una campanya de promoció i publicitat a TV3, Catalunya Ràdio i Enderrock, una gira de cinc concerts promocionals, la gravació d'un videoclip i promoció al Tr3sC, el club de Cultura de Catalunya. El Premi Joventut s'atorga al segon classificat, i consisteix en la gravació i edició en un estudi professional d'un CD-EP amb quatre cançons, una minigira de tres concerts promocionals per Catalunya i campanya de difusió als mitjans dels concurs. I el Premi Èxit s'atorga al tercer i quart classificats de la final, i consisteix en 1.500 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.

El palmarès del Sona 9 ha premiat La iaia (2010), Mine! (2009), El Nota (2008), Manel, The Gruixut's i Bikimel (2007), Els Amics de les Arts, Miquel Abras i Lluís Cartes (2005), Rauxa (2004), Relk (2003), Quim Vila (2002) o Túrnez & Sesé (2001).

stats