Cultura 07/12/2011

El Sónar del Brasil i el del Japó fan les primeres confirmacions per al 2012

Sónar Sao Paulo és una "operació estratègica" per a la Generalitat, i per això ha signat un acord de quatre anys amb l'organització brasilera

Ara
2 min
Música per a les masses 01. La carpa SonarDôme,  que cobreix la plaça dels Àngels, al Sónar 2010 02. The Human League. 03. Janelle Monáe. 04. M.I.A.

BarcelonaLes "franquícies" del Japó i del Brasil del festival barceloní Sónar ja han confirmat els primers noms amb vista al cartell de l'edició del 2012, que inclou artistes i bandes com Björk, Justice, Alva Noto & Ryuichi Sakamoto, James Blake, Four Tet, Modeselektor i Little Dragon, entre d'altres.

L'organització d'aquest esdeveniment, Advanced Music, ha avançat que la primera edició del Sónar Sao Paulo tindrà lloc els dies 11 i 12 de maig al Parc Anhembi de la ciutat brasilera, on actuaran més de cinquanta artistes en un programa en què, a més dels ja esmentats, també hi haurà el talent brasiler de la mà de The Twelve's, Bruno Belluomini, Psilosamples i Dago.

Aquest nou festival està coproduït per Dream Factory, creadora de Rock in Rio, en col·laboració amb l'ICIC (Institut Català d'Indústries Culturals) i compta amb el suport del ministeri de Cultura del Brasil a través de la Llei d'Incentiu a la Cultura.

4 anys més a Brasil

Sónar Sao Paulo és una "operació estratègica" que vol servir, a més, de trampolí per a les indústries creatives i culturals de Catalunya. Per això, la Generalitat ha signat un acord de quatre anys amb l'organització, han informat fonts governamentals.

Al Japó, a l'abril

A més, després de l'èxit de les quatre edicions precedents, Sónar tornarà al Japó el 2012 amb el SonarSound Tòquio, que tindrà lloc a ageHa-Studio Coast, els dies 21 i 22 d'abril del 2012. Amb més de 30 espectacles d'artistes d'avantguarda de tot el món, de moment ja s'han confirmat The Cinematic Orchestra, Mount Kimbie, Clark o Anchorsong i una important quantitat de músics japonesos.

La relació de Sónar amb el Japó, la seva cultura i els seus artistes ha estat molt fructífera des del començament del festival barceloní el 1994, i durant els 18 anys d'història que ja arrossega, Sónar ha comptat amb més de 80 artistes japonesos, uns vincles que s'han intensificat amb el SonarSound Tòquio.

stats