Publicitat
Publicitat

MÚSICA

FESTIVALS

Sónar celebrarà el seu festival al Japó en les dates previstes

El Festival Internacional de Música Avançada mantindrà l'edició de SonarSound a Tòquio el 2 i 3 d'abril, i aportarà a la Creu Roja del Japó el 25% de l'import de les entrades venudes de Sónar Barcelona i Sónar Galícia entre el 23 de març i l'1 d'abril

El Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia Sónar mantindrà l'edició del festival SonarSound que tenia previst celebrar el 2 i 3 d'abril a Tòquio. El festival espera contribuir a la recuperació de la normalitat en la vida de la capital nipona.

Sónar aportarà, a més, a la Creu Roja del Japó el 25% de l'import de les entrades venudes de Sónar Barcelona i Sónar Galícia entre el 23 de març i l'1 d'abril.

Des que el passat divendres 11 de març arribessin les primeres notícies del terratrèmol i el posterior tsunami al nord-est del Japó, Sónar ha estat en permanent contacte amb els seus socis i amics japonesos per conèixer l'abast real de la situació en tot moment. A dia d'avui Sónar, de comú acord amb Beatnik, el seu soci japonès, i amb els artistes i patrocinadors participants en el festival a Tòquio, ha decidit seguir endavant amb la celebració de SonarSound Tòquio. No obstant això, aquesta decisió podria ser reconsiderada en el cas que es donessin circumstàncies que poguessin afectar la seguretat i el desenvolupament normal de l'esdeveniment.

L'estreta vinculació que ha unit Sónar i Japó des dels inicis del festival ha estat clau en la presa de decisions que comporta la gestió de l'esdeveniment en aquest delicat moment. SonarSound Tòquio és un festival japonès i, atenent a l'esforç i voluntat del país de restaurar la normalitat en la vida toquiota, Sónar considera que ha de contribuir a això mantenint les dates previstes.

Amb la premissa que el festival sigui una contribució positiva per a les víctimes de la catàstrofe, Sónar lliurarà a la Creu Roja del Japó el 25% de l'import de les entrades que es venguin de Sónar Barcelona i Sónar Galícia entre el 23 de març i l' 1 d'abril. A més, Sónar recaptarà a SonarSound Tòquio donacions voluntàries per part dels artistes participants, els responsables de la sala, proveïdors i convidats.

En paraules d'Enric Palau, codirector del Sónar, "la relació de Sónar amb Japó, la seva cultura i els seus artistes ha estat molt fructífera des dels mateixos inicis del festival. En els seus 18 anys de vida, Sónar ha comptat amb la presència de més de 80 artistes japonesos, i des del 2002 la nostra relació amb el país és encara més estreta per la celebració de SonarSound Tòquio. Però potser el més important d'aquesta relació de Sónar amb el Japó siguin els forts vincles d'amistat que hem establert amb molts dels seus artistes. És per això que ens apena profundament la tragèdia que estan vivint i volem expressar el nostre sincer afecte i solidaritat cap a la comunitat artística japonesa i cap a tots els ciutadans que s'han vist afectats per la tragèdia, al mateix temps que mostrem la nostra admiració i respecte per l' enteresa i coratge que el poble japonès està mostrant en aquesta terrible situació".

SonarSound Tòquio 2011 se celebrarà a Ageha / Studio Coast els propers 2 i 3 d'abril, tal com estava previst inicialment, amb una programació de primer nivell que inclou 28 actuacions, amb diversos dels artistes més importants del panorama internacional, una important presència de músics i projectes japonesos i la presència de tres artistes espanyols: el català bRUNA i els gallecs Mwëslee i BFlecha.

Entre els artistes internacionals destaquen les actuacions del grup nord-americà de post-rock Battles; Flying Lotus, mestre del hip-hop instrumental; la parella alemanya de productors Modeselektor; el jove beatmaker escocès Hudson Mohawk; el guru del dubstep Kode9; la renascuda formació de pop electrònic Seefeel, i els prometedors Dorian Concept, Tokimonsta i Lunice, entre molts altres.

SonarSound Tòquio presenta també alguns dels més importants artistes japonesos de l'actualitat, com els ja consagrats Ryoji Ikeda i Dj Krush, a més d'I Sunahara, Takagi Masakatsu, DJ Scotch Egg, Azzsssx, Dj Baku, Altz, Sabi, Kez YM, dot i / o, Daisuke Tanabe i Open Reel Ensemble, els dos últims presents també en la programació de Sónar 2011 a Barcelona, entre el 16 i el 18 de juny.

SonarSound Tòquio compta amb el suport de Red Bull Music Academy, que presenta una desena d'artistes a la sala petita de l'Ageha-Studio Coast.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT