MÚSICA
Cultura 09/06/2011

El Sónar celebrarà un festival de gran format a São Paulo el 2012

El Festival de Música Avançada i d'Art Multimèdia torna a la gran ciutat brasilera després de vuit anys, que esdevindrà la tercera seu del Sónar després de Barcelona i Galícia. Per dur-lo a teme s'associa amb els productors del festival Rock in Rio i signa un conveni de quatre anys amb l'ICIC dotat en 120.000 euros anuals

Marta Salicrú
1 min

BarcelonaEl Sónar celebrarà un festival de gran format a São Paulo el 2012. El Festival de Música Avançada i d'Art Multimèdia torna a la gran ciutat brasilera, on ja hi va celebrar un festival el 2004 que va reunir 24.000 persones. Segons Ricard Robles, codirector del festival, el Sónar aspira a duplicar el públic en aquesta segona incursió al mercat brasiler. São Paulo esdevindrà així la tercera seu del Sónar, després de Barcelona i Galícia, que des de 2010 celebren edicions simultànies.

Per fer realitat el festival l'empresa que organitza el Sónar, Advanced Music, s'associa amb un partner brasiler, la productora Dream Factory, responsable del festival Rock in Rio. Aquesta productora assumirà la logística del Sónar São Paulo i, en paraules de Robles, vetllarà per "l'arrelament del festival a la ciutat", mentre que Advanced Music mantindria la direcció artística.

L'altre soci del Sónar en la celebració del festival a São Paulo serà l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), amb qui Advanced Music ha signat un conveni de quatre anys dotat amb 120.000 euros anuals. La col·laboració de l'ICIC s'explica perquè l'edició brasilera del festival vol convertir-se en una plataforma de promoció de la cultura catalana d'avantguarda.

El conseller de cultura Ferran Mascarell ha defensat l'acord en tant que la música és un "sector principal per a la cultura catalana". Segons Mascarell, "Catalunya té més talent que mercats", i el Sónar és una plataforma per arribar a aquests mercats. Per al conseller, el conveni amb el Sónar és una inversió: "S'ha d'estalviar, però no en projecte estratègics", afirma.

stats