Publicitat
Publicitat

Cultura digital

El Sónar bat rècords amb 123.000 assistents

L'assistència a la 24a edició del festival supera les xifres de l'any de celebració del 20è aniversari

La 24a edició del Sónar, que s'acaba aquest dissabte, ha batut el rècord de públic amb 123.000 assistents, segons les xifres facilitades per la direcció del festival. L'augment és de 8.000 assistents respecte al 2017, i supera fins i tot l'edició del 20è aniversari, que va arribar als 121.000. Pel que fa a la procedència del públic, i sempre segons les dades del Sónar, es manté la tendència dels últims anys, amb un 52% de públic internacional. Al Sónar+D també hi ha hagut creixement: dels 4.700 professionals de l'any passat s'ha passat als 5.500 d'aquest edició. 

El Sónar de Dia ha rebut 61.000 assistents (14.500 més que el 2106), i el de Nit 62.000 (7.000 menys perquè aquest any no hi ha hagut concert dijous a la nit). "És un creixement molt repartit entre dia i nit i també hi ha hagut més professionals. Això demostra que l'ADN de música, creativitat i tecnologia ha funcionat", ha explicat en roda de premsa un dels directors del Sónar, Ricard Robles, que celebra també el bon resultat d'obrir les jornades professionals un dia abans.

Un altre dels directors de festival, Enric Palau, ha valorat positivament la programació de l' escenari SonarXS, que ha permès afegir nous públics: "Teníem reptes, i el SonarXS n'era un. Buscàvem una connexió amb públic més jove i això ha passat amb els concerts de Bad Gyal, C. Tangana i Dellafuente". Per a Palau, aquesta edició ha tingut un públic "curiós i entregat", que ha gaudit tant dels "moments íntims com dels de celebració". Palau també ha recordat que la sessió de DJ "sense concessions" que va fer Björk dimecres va ser "un bon aperitiu del discurs artístic del festival". La 25a edició del Sónar se celebrarà del 13 al 16 de juny del 2018.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT