Art digital

El Sónar entra a l'Ajuntament de Barcelona amb una instal·lació audiovisual

'Chiasm', obra d'Edwin van der Heide, es podrà veure a partir del 12 de juny al pati del consistori

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia demanat als directors del Sónar que el festival "comencés al cor" de la ciutat. "El futur de la institució també passa per deixar-se contaminar per aquest teixit creatiu", ha explicat Colau aquest dimarts en una roda de premsa del Sónar celebrada a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. I finalment ho ha aconseguit, perquè a partir del dimarts 12 de juny es podrà veure al pati d'entrada de l'Ajuntament la instal·lació audiovisual 'Chiasm', de l'artista neerlandès Edwin van der Heide.

De fet, serà l'estrena d'aquesta instal·lació desenvolupada amb làser. El títol, 'Chiasm', es refereix a les relacions íntimes entre un cos i altres cossos i l'espai en el qual cohabiten, gràcies a una interacció tridimensional de llum i so. Movent-se per l'espai, els visitants construiran la seva pròpia experiència de l'obra i al mateix temps influiran en l'experiència de la resta d'espectadors. 'Chiasm' serà a l'edifici del consistori dimarts, dimecres i dijous. "Divendres ja no, perquè a l'Ajuntament hi ha casaments, i no es pot fer tot", ha explicat un dels directors del Sónar, Ricard Robles.

En la mateixa roda de premsa s'ha detallat el pressupost de la 25a edició del Sónar, que és de 9,2 milions d'euros. L'aportació de les administracions públiques és de 730.000 euros, un 7,93% de pressupost: 400.000 són de l'Ajuntament de Barcelona, 165.000 de la Generalitat, 150.000 de la Unió Europea i 15.000 del ministeri de Cultura. Els patrocinadors privats hi aporten 1,5 milions d'euros (el 17,23% del total).

La 25a edició del Sónar començarà el dimecres 13 de juny amb la jornada per a professionals i acreditats al Sónar+D. L'activitat musical es posarà en marxa dijous a la Fira Montjuïc i divendres a la Fira Gran Via 2. El cartell artístic inclou noms com Gorillaz, LCD Soundsystem, Laurent Garnier, Liberato, Rosalía, Thom Yorke, Richie Hawtin i Diplo. A més de les actuacions als dos recintes firals, la programació també inclou un concert a L'Auditori dijous en què l'OBC, sota la direcció de Brad Lubman, interpretarà 'In C', de Terry Riley, una de les obres emblemàtiques del minimalisme. I com a cloenda del festival, el diumenge 17 de juny el Teatre Grec acollirà el concert d'Alva Noto i Ryuichi Sakamoto; aquest espectacle està fora de l'abonament del Sónar.

Més continguts de