FESTIVALS
Cultura 16/05/2011

SonarKids torna al format d'un dia amb Buraka Som Sistema i Gilles Peterson

En la seva tercera edició, SonarKids es farà el diumenge 19 de juny com a cloenda del Sónar. Un escenari de creació col·lectiva substituirà els tallers de petit format

Redacció
1 min

BarcelonaEl tercer festival de música i experiències creatives per a nens i pares arriba a la capital catalana com a colofó de Sónar i s'aprofita del germà gran per tenir grans artistes en els seus dos escenaris. A banda dels portuguesos Baraka Som Sistema i de Gilles Peterson, DJ de la BBC Ràdio1, el festival també ha programat les actuacions del grup de pop Papa Topo, la formació valenciana de pop independent Polock, el cançoner de clàssics infantils reversionats de Barbara i Els Morenos i el set de DJ Amarelo.

Algunes instal·lacions, com l'OFFmàtica, basada aquest any en el retrat, també formaran part del festival familiar. A banda d'un escenari de creació col·lectiva que desbanca els tallers de petit format d'altre edicions –"per evitar cues", segons ha explicat la coordinadora, Astrid Rousse–, també s'ha incorporat un espai de projecció de curts d'animació.

Entre les actuacions, destaca Pioneer Dj Kids, un col·lectiu de nois d'entre 14 i 15 anys alumnes del taller de punxadiscos de l'Institut Secretari Coloma. Alguns d'ells han demostrat les seves habilitats amb l'scratching en la presentació a la premsa del festival, acompanyats pel ball d'en Lluc, de la companyia Brodas, que també seran al Sónarkids.

Totes les activitas musicals se celebraran al SonarVillage. La resta d'actitivats, com el taller de composició que proposa Guillamino, se celebraran al SónarComplex, on també s'hi podrà veure la ballarina i performer Sònia Gómez, amb una adaptació lliure del conte de Maurice Sendak, Donde viven los monstruos i els Vie Vide Kids, que explicaran històries amb musica feta amb ordinador de tots els estils que tenen com a objectiu arribar a petits i grans.

stats