Pintura
Cultura 07/05/2012

Investigadors de la Universitat de Lleida identifiquen un Crist inèdit de Sorolla

Els experts han fet estudis tècnics del quadre durant mesos per constatar que és original. 'Estudi de Crist' està datada al 1883 i correspon als primers anys de formació de l'artista valencià

Acn
1 min
Imatge d 'Estudi de Crist', el llenç inèdit atribuït al pintor valencià Joaquín Sorolla

LleidaEls investigadors del Centre d'Art d'Època Moderna (CAEM) de la Universitat de Lleida (UdL) acaben de descobrir una nova peça del pintor valencià Joaquín Sorolla. Dirigits pel catedràtic d'Història de l'Art, Ximo Company, els experts han realitzat diversos estudis tècnics de fluorescència, llum ultraviolada, reflectografies digitals a través d'infrarojos i radiografies, proves que han constatat el quadre és original, no té fragmentacions ni està superposat.

El llenç es titula 'Estudi de Crist' i està datat al 1883, el que correspondria als primers anys de formació de l'artista. Tal com valora Company, es tracta d'una obra "d'especial singularitat, d'una temàtica amb prou feines desenvolupada més que en la seva època de joventut i al mateix temps una peça d'alt valor artístic i moltíssima força" L'oli pertany a un col·leccionista privat de Madrid que el va adquirir l'any 2006 en una subhasta.

L'obra té unes dimensions de 97 per 62 centímetres i constava al catàleg 'La vida y la obra de Joaquín Sorolla2 -de Bernardino de Pantorba, elaborat el 1953- a l'apartat destinat a particulars o parador desconegut, explicitant que a la firma s'hi podia llegir: "A Doña Clotilde García".

stats