SUBHASTA
Cultura 02/06/2011

Sotheby's recapta 41 milions d'euros en dos dies de subhasta a París

La casa de subhastes ha superat en gairebé 7 milions d'euros les seves estimacions màximes de recaptació.'Dones i ocell davant el sol', de Joan Miró, ha sigut una de les peces estrella de la licitació

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } La subhasta d'art impressionista, modern i contemporani que va organitzar Sotheby's dimarts i dimecres a la capital de França va aconseguir recaptar 41 milions d'euros. Aquesta és la xifra més alta que ha assolit una licitació organitzada per la branca francesa de Sotheby's des que la casa es va mudar a París ara fa una dècada. Entre les peces licitades hi havia quadres de Joan Miró, Jean Dubuffet, Pierre Soulages, Manolo Valdés, Antonio Saura i Antoni Clavé.

L'obra més demandada del segon dia va ser un pastel de Miró del 1942, Dones i ocell davant el sol, que va ser comprat per 2,3 milions d'euros, seguit d'un bronze d'Alberto Giacometti pel qual es van pagar 1,5 milions d'euros. La xifra més alta del primer dia va ser per a Agrigente, un quadre del pintor rus Nicolas de Staël, pel qual es van pagar 2,4 milions, xifra rècord per a l'artista a França.

En la segona jornada de vendes, els quadres van aconseguir recaptar 5,5 milions d'euros, que es van sumar als 19,2 milions del primer dia. En total, Sotheby's va superar amb escreix els 34,9 milions d'euros que s'havia proposat com a estimació màxima.

stats