Art
Cultura 10/11/2011

Sotheby's bat rècords i recapta 316 milions de dòlars en la venda d'art contemporani

L'expressionisme abstracte de Clyfford Still i els 'Tres estudis per a autoretrat' de Francis Bacon són les peces destacades de la subhasta

Reuters
1 min
Una mostra de l'expressionisme abstracte de Clyfford Still

L'expressionisme abstracte i un dels seus primers representants, Clyfford Still, va ser un dels reclams de la subhasta d'art contemporani i de postguerra de Sotheby's. La pintura 1949-R-No.1 va assolir el preu de 61,7 milions de dòlars dels 316 milions que es van reunir a la subhasta, el total més alt de Sotheby's des de 2008.

"És una de les millors subhastes que he vist –explicava Nicolai Frahm, un consultor d'art contemporani de Londres–. I al mig de la recessió. Però la gent encara té molts diners i sembla que l'art és una classe d'actiu segur per invertir", va afegir.

I és que malgrat la situació financera, la subhasta d'ahir va registrar els valors més alts de les celebrades en les darreres setmanes. Les estimacions inicials feien preveure unes vendes de 192 a 270 milions de dòlars, uns resultats allunyats dels 316 milions finals. "La venda ha fet volar cadascuna de les expectatives", reflexionava Tobias Meyer, cap internacional d'art contemporani de Sotheby's.

Entre les peces van destacar les quatre obres de Still, que no són habituals al mercat. La pintura 1949-R-No.1 va superar les estimacions inicials de 30 milions i va superar el darrer rècord de l'artista, de 21,3 milions de dòlars, obtingut el 1980. La recaptació total de l'artista va ser de 114 milions.

També van destacar Francis Bacon, amb Tres estudis per a autoretrat, que es va vendre per 19,7 milions.

stats