ART
Cultura 05/10/2012

Sotheby's subhastarà a Nova York un important Picasso dels anys 30

'Natura morta amb tulipes', que prové de la col·leccióm, Embiricos, surt a la venda per 38,4 milions d'euros

Efe /ara
1 min
'Natura morta amb tulipes', de Picasso / SOTHEBY'S

LondresSotheby's subhastarà el 5 de novembre a Nova York l'oli 'Natura morta amb tulipes' de Pablo Picasso amb un preu estimat de 38,4 milions d'euros. El quadre, que prové d'una col·lecció privada, és una de les representacions més conegudes de Marie-Thérèse Walter, la seva musa i mare de la seva filla Maya. Aquesta pintura prové del llegat del magnat navilier grec Georges Embiricos.

L'oli, datat del 1932, va sortir a subhasta per últim cop l'any 2.000, en què es va valorar en 28,6 milions de dòlars (21,9 milions d'euros). Abans de la seva subhasta a Nova York, l'obra s'exposarà al públic a Hong Kong i a Londres.

El experts de la casa de subhastes consideren que 'Natura morta amb tulipans' és una síntesi de pintura i escultura ja que, abans de realitzar la pintura, Picasso va tallar una escultura de la seva musa amb l'objectiu de poder treballar amb el seu perfil des de diversos angles. D'aquesta manera, l'artista malagueny va transformar la figura de la seva jove enamorada en una deessa.

stats