Publicitat
Publicitat

Sotheby's subhastarà una pintura de Tamara de Lempicka redescoberta després de 90 anys

La pista de 'Nu adossé' es va perdre el 1925 i l'obra no va tornar a sortir a la llum fins l'any passat. Sortirà a la venda el 2 de maig dins la subhasta d'art impressionista i modern de la casa per 3,7 milions d'euros

El mercat de l'art no deixa de donar sorpreses. Un col·leccionista d'art de la costa Oest dels Estats Units contactar la casa de subhastes Sotheby's l'any passat per demanar-los assessorament. Un marxant d'art l'havia avisat que una pintura que tenia a casa era potser de de l'artista d'origen polonès Tamara de Lempicka. Els experts de Sotheby's ho van confirmar, i la van identificar: es tracta de 'Nu recolzat', un nu de l'artista que només es va poder veure en públic en una exposició el 1925. Des d'aleshores se'n desconeixia el parador. El 2 de maig sortirà a la venda a la mateixa casa per 3,7 milions d'euros.

"'Nu recolzat' és un clàssica exemple de l'estètica sensual i elegant de l'artista", ha afirmat la casa de subhastes en un comunicat, on també expliquen que aquesta pintura només es va exposar a la galeria Bottega di Poesia a Milán en 1925, el mateix any en què va ser realitzada. En aquesta mostra s'hi van poder veure altres obres de l'artista que estan considerades com el bo i millor de la producció de l'artista: 'La model' i 'Retrat de la Duquessa de la Salle'. Aquestes dues obres van sortir a la venda a Sotheby's el 2009.

La casa de subhastes ha comunicat també que Lempicka va realitzar aquesta pintura "quan començava a ser una pintora amb prestigi" i que la seva carrera va fer un salt després de l'exposició de Milà. Sotheby's l'exposarà a Londres abans de subhastar-la a Nova York.

El 2011 dues de les obres de la pintora "La dorment" i "El somni", van ser subhastades per 4,9 y 6,3 milions d'euros respectivament, els preus més alts per a l'obra de l'artista.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT