Cultura 26/03/2012

Sotheby's subhastarà una pintura de Tamara de Lempicka redescoberta després de 90 anys

La pista de 'Nu adossé' es va perdre el 1925 i l'obra no va tornar a sortir a la llum fins l'any passat. Sortirà a la venda el 2 de maig dins la subhasta d'art impressionista i modern de la casa per 3,7 milions d'euros

Efe
1 min
'Nu recolzat', de Tamara de Lempicka / SOTHEBY'S

Nova YorkEl mercat de l'art no deixa de donar sorpreses. Un col·leccionista d'art de la costa Oest dels Estats Units contactar la casa de subhastes Sotheby's l'any passat per demanar-los assessorament. Un marxant d'art l'havia avisat que una pintura que tenia a casa era potser de de l'artista d'origen polonès Tamara de Lempicka. Els experts de Sotheby's ho van confirmar, i la van identificar: es tracta de 'Nu recolzat', un nu de l'artista que només es va poder veure en públic en una exposició el 1925. Des d'aleshores se'n desconeixia el parador. El 2 de maig sortirà a la venda a la mateixa casa per 3,7 milions d'euros.

"'Nu recolzat' és un clàssica exemple de l'estètica sensual i elegant de l'artista", ha afirmat la casa de subhastes en un comunicat, on també expliquen que aquesta pintura només es va exposar a la galeria Bottega di Poesia a Milán en 1925, el mateix any en què va ser realitzada. En aquesta mostra s'hi van poder veure altres obres de l'artista que estan considerades com el bo i millor de la producció de l'artista: 'La model' i 'Retrat de la Duquessa de la Salle'. Aquestes dues obres van sortir a la venda a Sotheby's el 2009.

La casa de subhastes ha comunicat també que Lempicka va realitzar aquesta pintura "quan començava a ser una pintora amb prestigi" i que la seva carrera va fer un salt després de l'exposició de Milà. Sotheby's l'exposarà a Londres abans de subhastar-la a Nova York.

El 2011 dues de les obres de la pintora "La dorment" i "El somni", van ser subhastades per 4,9 y 6,3 milions d'euros respectivament, els preus més alts per a l'obra de l'artista.

stats