Cinema
Cultura 03/03/2011

Spielberg compra els drets per fer la pel·lícula de WikiLeaks

El film està inspirat en un llibre publicat per periodistes de 'The Guardian'

Redacció
2 min
Julian Assange

BarcelonaLa productora DreamWorks de Steven Spielberg ha comprat els drets d'un llibre publicat per periodistes de The Guardian, en què expliquen la història de la seva participació en les revelacions de WikiLeaks i la seva relació amb el fundador del portal, Julian Assange.

El film, inspirat en l'obra de Luke Harding i David Leigh, WikiLeaks: inside Julian Assange's war on secrecy (WikiLeaks: dins la guerra d'Assange contra el secretisme) es concebrà com a una trama de suspens a l'estil de Tots els homes del president, informa avui The Guardian. El llibre de Harding i Leigh, publicat fa unes setmanes al Regne Unit, explica la vida d'Assange des de la infància fins a la creació en 2006 de WikiLeaks, organització coneguda per la seva filtració d'informació classificada sobre diferents Estats i Governs.

La part més controvertida del llibre és la que narra la relació d'Assange amb els directors i reporters de The Guardian i altres diaris que van acceptar canalitzar les filtracions de milers de cables diplomàtics nord-americans el passat desembre.

El director de The Guardian, Alan Rusbridge, a qui els partidaris d'Assange acusen d'haver-li donat l'esquena, reconeix en el rotatiu que "l'extraordinària col·laboració de The Guardian amb WikiLeaks va portar a allò que alguns han descrit com a una de les millors exclusives periodístiques dels últims 30 anys ". Una de les conjectures que circulen per internet és que el paper de Leigh, director d'investigació del diari, podria adjudicar-se a Javier Bardem, ja que tots dos guarden una certa semblança física.

El diari britànic indica que DreamWorks ha comprat també els drets d' Inside WikiLeaks (Dins WikiLeaks), el llibre escrit per un dels excol·laboradors d'Assange, Daniel Domscheit-Berg. A més de la possible pel·lícula de Spielberg, afegeix el diari, hi ha altres produccions en marxa sobre una història que fascina i que encara no ha conclòs, ja que Assange encara ha de resoldre a Londres el seu procés d'extradició a Suècia.

stats