Música
Cultura 26/11/2011

Stephen Malkmus lluita contra un peu de micro

Els problemes tècnics van perseguir l'excantant de Pavement en una irregular actuació al Festival Primavera Club. Els canadencs Handsome Furs i la banda de Louisiana Givers van exhibir entusiasme i una energia contagiosa en els seus concerts

Xavi Serra
2 min
Stephen Malkmus

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La multiplicació dels espais del San Miguel Primavera Club, que ahir inaugurava els concerts al Casino de l'Aliança del Poble Nou, va afavorir la dispersió del públic i que l'assistència a les sales no es disparés en la jornada d'ahir. Mentre els grans reclams de la nit, Girls i St Vincent, feien acte de presència al teatre de Poble Nou, a l'Apolo i La 2 desfilaven propostes diverses com l'electro canalla de Handsome Furs, l'efervescent eufòria tropical de Givers o l'indie rock ancorat en la dècada dels noranta de Stephen Malkmus and the Jicks.

Finalitzada la reunió de Pavement, Malkmus ha reprès la seva carrera en solitari amb el reposat Mirror traffic, un àlbum que recupera les sonoritats neocountry dels Pavement de Terror Twilight, abandonant la deriva prog-rock de Real emotional trash. La presentació del disc al Primavera Club, però, va estar marcada pels problemes tècnics que va tenir la banda al llarg del concert. Malkmus va haver de batallar amb un peu de micro rebel que al principi de l'actuació li provocava rampes i, després, es resistia a quedar-se quiet, obligant-lo a fer exercicis de contorsionisme per poder cantar. Si sumem això a un repertori erràtic i una certa desídia escènica –que, tot sigui dit, és marca de la casa–, el resultat deixa un cert gust a oportunitat perduda.

Abans, Handsome Furs, el duet de Montreal format per Dan Boeckner (Wolf Parade) i la seva parella, Alexei Perry, van presentar el seu tercer àlbum, Sound Kapital, fent gala d'una envejable energia i convicció. El seu rock de sintetitzadors, guitarres i caixes de ritmes hauria sigut una proposta més adient per a un horari més avançat però, tot i així, van fer vibrar el públic durant el seu concert. Amb els nord-americans Givers, els programadors del Primavera Club sí que van encertar l'horari: les 2:30 de la matinada i un ambient desinhibit era tot el que necessitava la banda de Louisiana per ficar-se el públic a la butxaca amb el seu pop psicodèlic i efusiu de ritmes africans. Amb un sol disc editat, In light, Givers compensen un cert esquematisme compositiu amb una execució entusiasta. No seria estrany que repetissin al proper Primavera Sound.

stats