FOTOGRAFIA
Cultura 10/05/2012

El poder de la fotografia sense retocs de Steve McCurry

La Casa de Cultura de Girona inaugura 'La mirada de Steve McCurry', una mostra de retrats que el fotògraf va fer a tot el món, que es podrà visitar fins al 30 de juny

Acn / Efe
1 min
La fotografia 'La nena afgana' que li va fer Steve McCurryn i que ha voltat per tot el món, essent una de les obres més conegudes del fotògraf / ACN, Tania Tapia

GironaEl nord-americà Steve McCurry exposa des d'avui a Girona una selecció de 69 fotografies sota el títol 'La Mirada de Steve McCurry'.

La Casa de Cultura de Girona acull fins al 30 de juny una exposició de retrats fets a diferents països, com l'Afganistan, Birmània, Cambodja, Colòmbia, Cuba, Hondures, l'Índia, Perú, Tailàndia, la Xina, el Iemen, Mali, el Japó o Mauritània. La mostra ofereix també la projecció d'un reportatge sobre la fotografia que va tenir com a objecte la mateixa nena afganesa, Sharbat Gola, que li va merèixer el reconeixement mundial després de la seva publicació el 1985.

El fotògraf Tino Soriano –company de McCurry al 'National Geographic'–, ha assegurat que l'autor americà no va alterar ni retocar cap de les fotos que s'exposen a la Casa de Cultura. Segons Soriano, el seu secret és l'ordenació dels colors freds i càlids i el seu inseparable rodet de diapositives Kodak Chrome, que la casa va deixar de fabricar el 2009.

stats