Cinema
Cultura 24/12/2010

Steven Soderbergh ja en té prou

Matt Damon revela en una entrevista que el director de 'Traffic' ja té decidida la seva retirada

Xavi Serra
1 min
Steven Soderbergh al festival de Venècia

BarcelonaSegons informa EFE, Matt Damon ha revelat en una entrevista amb el diari Los Angeles Times que el director Steven Soderbergh ha decidit abandonar el cinema. Damon, que tot just ha terminat el rodatge de Contagion amb el director, ha confessat que ha intentat gaudir al màxim de l'experiència, perquè dubta que tingui gaire oportunitats de tornar a treballar amb ell. "Es retirarà, porta anys parlant del tema i la decisió cada cop és més propera".

Soderbergh porta anys d'activitat frenètica. El 2008 va estrenar les dues parts de la seva monumental biografia d'Ernesto Guevara, Che: el argentino i Che: guerrilla, i el 2009 va estrenar The girlfriend experience i El soplón, aquesta darrera amb Damon de protagonista. "Vol pintar i diu que encara és jove per començar una altra carrera", afegeix Damon. "No està interessat a explicar històries. El cinema l'interessa com a forma, i en aquest sentit ja està exhaust de tot el que fins ara l'ha interessat".

Després de Contagion, Damon i Soderbergh tenen previst rodar junts el proper estiu Liberace. "Potser farà una pel·lícula més amb George Clooney. Però a continuació es retirarà. Quan vaig treballar amb Clint Eastwood vaig anar a parlar amb ell i li vaig dir: 'Mira, Clint té 80 anys i s'ho passa genial'. I em va contestar: 'Sí, però ell explica històries i jo no'".

Soderbergh ja havia explicat en una entrevista a Esquire que planejava retirar-se als 51 anys, en complir 25 anys de carrera. Ara en té 48.

stats