CINEMA
Cultura 03/09/2011

Soderbergh propaga el terror de les epidèmies al Festival de Venècia

Kate Winslet i Matt Damon encapçalen el repartiment de 'Contagion', que explica com un virus mortífer i fins ara desconegut es propaga pel món com la pesta negra

Redacció
1 min
Soderbergh

BarcelonaNo és que Contagion hagi sabut ficar-se tot el públic a la butxaca. De fet, la seva presentació avui, davant els espectadors i la premsa, ha rebut una acollida més aviat discreta. Però Steven Soderbergh sap com inquietar la gent. En aquest film, el director de Traffic i de les dues entregues de Che el argentino ha parlat d'un virus mortífer de procedència inconcreta que escampa el terror a tot el món a mesura que es propaga. Basat en un argument de Scott Z. Burns, posa de manifest el perill que suposa que un avió pugui transportar una epidèmia d'una punta a l'altra del món en qüestió d'hores.

"La pel·lícula és el resultat d'un debat intens amb Burns –explicava Soderbergh davant dels mitjans–. La nostra impressió era que calia que la part científica del film estigués extremadament cuidada. Totes les escenes en què parlàvem del virus havien de ser extremadament realistes. Si no hagués estat així, no hauríem pogut abordar aquest gènere". Durant les dues hores de pel·lícula, l'espectador no pot evitar pensar en epidèmies recents com la Grip A. Molts han pensat que Contagion és un film de ciència-ficció molt real. I això sempre espanta.

Kate Winslet és la prima donna de Soderbergh. Comptant aquest paper, ja són tres els càstings que lidera en aquest festival. L'actriu de Titanic s'està convertint en la protagonista de la 68a edició de la Mostra, gràcies a Soderbergh, a Polanski i a Todd Haynes. A Contagion actua amb Matt Damon (que ha aparegut a Venècia amb el cap rapat), amb Jude Law, amb Marion Cotillard i amb Gwyneth Paltrow.

stats