Música
Cultura 18/10/2011

Els Stone Roses confirmen el seu retorn sobre els escenaris quinze anys després de dissoldre's

La banda britànica ha anunciat els concerts a Manchester pel juny del 2012 i ha explicat que prepara nous temes per la gira, que podria recórrer altres ciutats del món

Efe
1 min
Stone Roses reunificats

LondresQuinze anys després de la seva dissolució, els Stone Roses han anunciat avui que tornaran a tocar i que preparen noves cançons pels concerts del 29 i 30 de juny que l'any que ve a Manchester.

La banda britànica, que es va fer popular als noranta amb una proposta que barrejava el rock alternatiu amb la música de ball, ha enterrat les diferències i ha programat dos concerts a Manchester, tot i que preveuen girar per altres ciutats del món que encara no s'han confirmat.

El guitarrista John Squire ha explicat que la idea de reagrupar-se va sorgir de la trobada casual amb el solista Ian Brown, al funeral de la mare del baixista Gary 'Mani' Mounfield. "Quan vam coincidir per casualitat, tot va canviar. No semblava que haguessin passat quinze anys", explicava Squire als mitjans reunits en un hotel de Londres.

L'objectiu de la banda formada per Ian Brown, John Squire, 'Mani' i 'Reni' és "dominar el món", segons indicava el missatge que Brown hauria ensenyat a un periodista de The Sun i que va disparar de nou els rumors del reagrupament. El Stone Roses han explicat que estan preparant nous temes, tot i que no han revelat si tenen intenció de treure un nou disc.

The Stone Roses va ser un grup clau del Manchester dels noranta però després de dos discos i un debut homònim de 1989 que es considera un dels millors discos de pop britànic de tots els temps, la banda va dissoldre's el 1996. Des de 2005 s'especulava sobre una tornada que ara faran realitat.

stats