Publicitat
Publicitat

MÚSICA

The Stone Roses actuaran a Benicàssim

La formació de Manchester, que va anunciar la seva reunió el mes passat, serà un dels caps de cartell del FIB

La banda de Manchester The Stone Roses encapçalarà un dels quatre dies del FIB 2012, el Festival Internacional de Benicàssim, que se celebrarà del 12 al 15 de juliol, després d'haver anunciat fa poques setmanes el retorn als escenaris de la formació original. El FIB és la segona cita confirmada de la reunió de The Stone Roses, després dels tres concerts que el grup farà a Manchester, les entrades per als quals, 220.000 en el total, es van vendre en poc més d'una hora. És el concert de rock els tiquets del qual s'han venut més ràpid al Regne Unit.

The Stone Roses confirmaven
fa poques setmanes en una roda de premsa la reunió, cosa que, segons els implicats, mai es produiria. El quartet de Manchester ha deixat de banda les diferències que els van anar separant poc a poc a mitjans dels 90, i han decidit tornar als escenaris.

John Squire, Ian Brown, Mani i Reni van signar els singles So Young i Sally Cinnamon i, sobretot, el debut homònim de 1989 i la seva seqüela, Second Coming (1994). Van revolucionar el pop britànic de finals dels 80 i va establir les bases per al dels 90.

Melodies pop, ritmes sincopats
ballables amb un peu en l'acid house i un virtuós John Squire a la guitarra, van omplir de sòlids arguments les excel·lents composicions incloses en el seu debut , 12 himnes que van marcar la seva època i que han servit tant de banda sonora a generacions, com d'inspiració per a centenars de bandes de tot el món. 

Second Coming, el títol del segon disc, feia referència a la segona vinguda de Crist com símil de la cruenta lluita amb el segell Silvertone per aconseguir la carta de llibertat, cosa que va endarrerir cinc anys el segon treball del grup i que va minar les expectatives dels seus membres. Reni i Squire van abandonar The Stone Roses poc després de la seva publicació. Brown i Mani, reticents a acceptar la fi, van decidir continuar encapçalant una banda ja sense rumb, que es dissoldria, després dels concerts a FIB i al festival de Reading, tots dos el 1996.

El FIB 2012 ja ha venut els 3.000 abonaments a preu especial de 125 € que es van posar a la venda el passat 16 de juliol. Des del 29 d'octubre es poden adquirir 5.000 abonaments a 165 €.

Atipa't de cultura

Etiquetes

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT