Cinema
Cultura 26/01/2011

El curt espanyol 'Protopartículas' s'endú un premi a Sundance

Set minuts rodats en blanc i negre amb un protagonista que va vestit com un personatge de pel·lícula de ciència ficció però que fa coses d'allò més rutinàries. Així és el curt de García, l'única representació espanyola al prestigiós festival de cinema nord-americà

Redacció
1 min

BarcelonaEl jove director espanyol Chema García Ibarra no deixa d'acumular premis internacionals. Els Goya no van reconèixer el seu curt 'Protopartículas', però sí ho ha fet Sundance que en un escenari atípic, una bolera, li ha fet entrega d'una Menció Especial pel seu curt 'Protopartículas'. Aquest treball rodat íntegrament a la ciutat d'Elche, en blanc i negre, té com a protagonista un home que sembla haver sortit d'una pel·lícula de ciència-ficció dels anys 50. Malgrat, però, el seu sofisticat vestuari fa coses d'allò més quotidianes com regar una planta. És un curt de temàtica fantàstica, que és el que "realment m'agrada" confessa el cineasta.

'Protopartículas' va començar a caminar al festival FOC 2009, on va rebre el seu primer impuls econòmic en ser seleccionat com Projecte Foc. Un any i mig després ha recorregut mig món i ha rebut nombrosos premis. García Ibarra repeteix l'èxit que ja va tenir amb el seu curt 'El ataque de los robots de Nebulosa-5' amb el qual va obtenir el prestigiós Mèlies d'Or al millor curtmetratge fantàstic europeu.

El jurat de Sundance també ha premiat 'Brick Novax pt 1 and 2' de Matt Piedmont com a millor curt nord-americà i el guardó al millor curtmetratge internacional ha estat per 'Deeper Than Yesterday Australia' d'Ariel Kleiman.

Podeu veure el tràiler del curt a http://www.youtube.com/watch?v=bU4V_6zL6Ew

stats