Cinema
Cultura 27/04/2012

Superherois, classe obrera i sectes: les estrenes del cap de setmana

El 'blockbuster' superheroic 'Los vengadores', el cant a la solidaritat obrera 'Las nieves del Kilimanjaro' i la revelació 'indie' 'Martha Marcy May Marlene' són algunes de les estrenes de la setmana

Ara
2 min

Barcelona1. 'Los vengadores' (Joss Whedon, 2012)

Arriba la pel·lícula de superherois definitiva. 'Los Vengadores' és l'esperada reunió dels herois de la factoria Marvel que es va començar a forjar a 'Iron Man' (2008). Reclutats per Nick Fury (Samuel L. Jackson), el gremi superheroic haurà de fer front a Loki, el germà de Thor, que intentarà conquerir la Terra amb l'ajuda d'un exercit alienígena. Dramatisme, humor i espectacularitat configuren un 'blockbuster' que és molt més que una pel·lícula d'acció. Dirigeix Joss Whedon, l'artífex de sèries de culte com 'Buffy la caçavampirs' o 'Firefly' i de la seva seqüela cinematogràfica, 'Serenity'.

2. 'Las nieves del Kilimanjaro' (Robert Guédiguian, 2011)

Robert Guédiguian torna al paisatge més habitual de les seves pel·lícules, els carrers de la Marsella més proletària, en un film en què un matrimoni madur interpretat per Jean-Pierre Darroussin i Ariane Ascaride s'enfronta al repte de revaluar la seva consciència de classe és víctima d'un robatori violent. Premi Lux del Parlament Europeu, 'Les neus del Kilimanjaro' (títol inspirat per una cançó popular francesa) és un cant amable i necessari a la solidaritat entre la classe obrera, tan emocionant com entendridor.

3. 'Martha Marcy May Marlene' (Sean Durkin, 2012)

Una de les sorpreses sorgides de la penúltima edició del Festival de Sundance és aquest melodrama tens i crispat al voltant de la lluita de Martha –gran interpretació d'Elisabeth Olsen, germana petita de les famoses bessones Olsen– per refer la identitat després de fugir d'una secta mística que li havia anul·lat completament la voluntat. Direcció del debutant Sean Durkin.

4. 'The Pelayos' (Eduard Cortés, 2012)

Eduard Cortés recrea en clau de 'thriller' la peripècia de la família Pelayo, un clan que va portar a la pràctica un mètode legal per guanyar a la ruleta i va fer saltar la banca a casinos de mig món. Daniel Brühl, Lluís Homar i Miguel Ángel Silvestre són alguns dels intèrprets que ho aposten tot en aquest 'Ocean's eleven' en versió autòctona.

5. 'La maldición de Rookford' (Nick Murphy, 2012)

Una descreguda investigadora de fenòmens paranormals ha d'investigar l'existència de fantasmes en un orfenat a l'Anglaterra de principis del Segle XX. Dominic West (el McNulty de 'The Wire') dóna la rèplica a Rebecca Hall en aquest 'thriller' sobrenatural dirigit pel debutant Nick Murphy.

stats