La superilla del Poblenou, finalista del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2018

Altres finalistes són el carrer Plaça a Barcelona, de Bosch i Capdeferro; el passatge Cuypers a Amsterdam; el paisatge lúdic 'be-MINE' a Berlín; el Memorial del 22 de març a Brussel·les, i el Tercer Jardí a Florència

El jurat internacional del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2018 ha seleccionat la superilla del Poblenou i el carrer Plaça de Barcelona, dels arquitectes Ramon Bosch i Bet Capdeferro, entre les 25 obres finalistes a l'edició d'enguany, que premia les millors intervencions en l'espai públic de les ciutats europees durant els anys 2016 i 2017. El veredicte es farà públic el 20 de juny.

El premi, coorganitzat pel CCCB, ha rebut 279 candidatures, provinents de 179 ciutats de 32 països, i reconeix la creació, recuperació i millora dels espais públics, "entenent el seu estat com un clar indicador de la salut democràtica de les ciutats". Altres finalistes són el passatge Cuypers a Amsterdam; el paisatge lúdic 'be-MINE' a Berlín; el Memorial del 22 de març a Brussel·les; el Tercer Jardí a Florència, el Pati de la Blue House a Londres, i la Creació del Jardí Niel a Tolosa de Llenguadoc.

El jurat internacional d’aquesta edició ha sigut presidit per l’arquitecta Olga Tarrasó, en representació del CCCB, i l’integren Matevž Čelik, director del Museum of Architecture and Design de Liubliana; Hans Ibelings, historiador i crític d’arquitectura holandès; Ewa P. Porebska, arquitecta i editora de la revista Architektura-murator de Varsòvia; Francis Rambert, director de La Cité de l’Architecture et du Patrimoine de París; Peter Cachola Schmal, director del Deutsches Architekturmuseum de Frankfurt; Katharina Ritter, en representació de l’Architekturzentrum de Viena, i Ellis Woodman, director de The Architecture Foundation de Londres.