EXPOSICIÓ

Superman, Ironman, Robocop i 50.000 ninots més, protagonistes d'un museu tailandès

El centre 'Batcat' de Bangkok ha personalitzat també una Gotham City en petites dimensions, on Batman desplega tot el seu univers

Un museu del Bangkok anomenat 'Batcat' ha apostat per muntar una exposició amb unes 50.000 figures dels personatges més populars de la literatura i el cinema de ficció, com els herois Superman, Batman, Ironman o Robocop. De fet, una estàtua de dos metres d'altura de Superman, que demà estrena llargmetratge amb 'Man of Steel', custodia l'entrada al museu. El tailandès Somchay Nitimongkolchai és qui porta gairebé 30 anys col·leccionant tot tipus de ninots i va decidir obrir aquesta exposició, que s'ubica a Srinakarin Road, al nord-est de Bangkok .

Centenars de figures de Superman es reparteixen en les estances de la galeria . Altres personatges de ciència ficció com Thor, el Capità Amèrica, Goku, Buzz Lightyear, Mr Increïble, Bart Simpson o Wolverine també habiten entre les prestatgeries del recinte. Però va ser la publicació d'' El Cavaller Fosc', la segona pel·lícula de Batman dirigida per Christopher Nolan, la que va sevir-li d'inspiració al col·leccionista tailandès per muntar aquesta mostra permanent de joguines, que va obrir les portes el juliol del 2012.

Com si es tractés d'una petita Gotham City, la ciutat central de l'univers de Batman, dues estances del museu es reserven en exclusiva per a les figures relacionades amb el ratpenat emmascarat.
"La peça més exclusiva del museu és un cinturó d'eines de Batman fabricat el 1966 i valorada amb 35.000 dòlars (prop de 27.000 euros)", explica Pornchai Trakoontiwakor , el gerent del museu, després de recalcar que només hi ha dos models a tot el món. Cotxes i motos de metall, vestits a mida, escultures de vilans, figures de plàstic i fins a antics robots de fabricació japonesa es poden trobar en aquesta 'batcova', que té el sostre cobert amb reproduccions de grans dimensions dels símbols utilitzats per Batman durant la seva història.

"Més del 70 per cent dels ninots del museu han estat adquirits a través de pàgines d'internet, mentre que el 30 per cent restants han resultat de transaccions amb exposicions especialitzades o amb altres col·leccionistes", conclou Somchay.