Art
Cultura 28/10/2011

Surt a la llum un nou Velázquez

El retrat era propietat d'un col·leccionista minoritari i se subshastarà al desembre amb un preu de sortida que sobrepassa els dos milions d'euros

Ara
1 min
Retrat d'un cavaller, de Diego Velázquez

BarcelonaDesprés d'anys d'atribuir-lo a pintor britànic del segle XIX Matthew Shepperson, s'ha fet públic que el retrat del bust d'un senyor vestit amb una túnica negra i cabell blanc és una obra desconeguda de Diego Velázquez.

L'obra va sortir a la llum quan el seu propietari, descendent de Shepperson, va fer-lo arribar a la casa de subhastes Bonhams d'Oxford, on els experts van detectar les similituds estilístiques amb les obres de Velázquez. Posteriorment, l'estudi per part de Peter Cherry, professor de la universitat de Dublín i expert en l'artista barroc, i l'examen del retrat fet amb raigs x al Museu del Prado van confirmar l'autoria.

"L'estil i l'excel·lència tècnica de la representació delata el seu autor", explicava Cherry a la revista Ars Magazine. "El traç està molt ben fet i denota l'experiència del Velázquez d'aquell període", afegia a la BBC.

El misteri, però, continua sent la identitat del personatge retratat; s'especula que podria ser Juan Mateos, mestre de caça de Felip IV. També es desconeix com va acabar l'obra en mans de Shepperson, un col·leccionista modest, com apunta The Guardian.

El retrat es posarà a la venda a la subhasta d'antics mestre el 7 de desembre i el preu de venda estimat supera els dos milions d'euros.

stats