CINEMA

Mor l'actriu alemanya Susanne Lothar, actriu fetitxe de Michael Haneke

Va interpretar 'Funny games' i 'La cinta blanca' amb el director austríac i cintes com 'El lector' i 'Anna Karenina', que s'estrenarà a la tardor 

L'actriu alemanya Susanne Lothar , coneguda pel públic internacional per aparèixer en diverses pel·lícules de l'austríac Michael Haneke , ha mort als 51 anys , de manera que el cinema alemany perd una de les seves intèrprets més versàtils , destaca avui la premsa germànica .

Lothar , nascuda a Hamburg i berlinesa d'adopció , era vídua del també actor Ulrich Mühe , mort de càncer el 2007 als 54 anys i amb qui tenia dos fills , Sophie Marie i Jakob . Al costat del seu marit va protagonitzar el 1997 ' Funny games' i 'El castell ' , ambdues de Haneke , qui la va dirigir també a 'La pianista' (2001) , l'adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de la premi Nobel Elfriede Jelinek , així com a 'La cinta blanca' , Palma d'Or al Festival de Canes el 2009 .

Lothar va ser també la mare de David Kross en el paper d'' El lector' , film basat en la novel·la homònima de Bernhard Schlink i dirigit per Stephen Daldry , amb Kate Winslet com a protagonista .

L'actriu , que va rodar més de 50 pel·lícules per a cinema i televisió , va treballar també a ' Anna Karenina' , adaptació cinematogràfica del realitzador britànic Joe Wright de la novel·la de Lev Tolstoi , protagonitzada per Keira Knightley i Jude Law , que arribarà a la gran pantalla la propera tardor.