L'activista serà interpretada per Michelle Yeoh

Luc Besson filmarà la vida de l'activista Suu Kyi

La vida d'Aung San Suu Kyi, alliberada fa un mes després d'estar set anys captiva per promoure la democràcia a Birmània, ha inspirat un film biogràfic que es roda ja a Tailàndia, a les ordres del director francès Luc Besson

El paper de l'activista ha anat a parar a l'actriu Michelle Yeoh, coneguda per haver interpretat una Bond girl a El demà no mor mai.

Les primeres escenes estan essent filmades a diferents àrees rurals de la frontera que Taliàndia comparteix amb Birmània, on hi ha els refugiats que acullen uns 150.000 birmans, molts d'ells pertanyents a alguna de les minories ètniques del país.

Yeoh, de 48 anys i nascuda a Malàsia, va viatjar aquesta setmana a Rangun per entrevistar-se diverses vegades amb la líder del moviment democràtic, per tal de treballar el seu paper. "Les dues s'assemblen molt", va dir a Radio Free Asoa el portaveu de la Lliga Nacional per la Democràcia i advocat de la premi Nobel de la Pau, Nyan Win.

En 1995, el cineasta John Boorman va dirigir Més enllà de Rangún, inspirada en l'onada de violència i repressió que va seguir a les manifestacions de set anys enrere per part de defensors de la democràcia a Birmània.

Més continguts de